logo
Imprimir
23-10-2023 | 16:31hs
•SALUT

Simulacre d'incendi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt: Resposta eficient i coordinada dels equips d'emergència

La participació activa i coordinada de tots els implicats reflecteix la importància d'aquests simulacres per preparar-se per a situacions reals d'emergència i assegurar la seguretat i benestar

Aquest matí, el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ha estat l'escenari d'un detallat simulacre d'incendi organitzat per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) en col·laboració amb Protecció Civil de la Generalitat. L'exercici va consistir en un incendi fictici al servei de farmàcia, desencadenant una resposta coordinada d'equips d'emergència i seguretat.

Amb un despatx de farmàcia com a escenari, l'alarma d'incendis va ressonar, marcant l'inici del simulacre que va requerir l'evacuació del personal del servei i la resposta immediata de les autoritats. La simulant situació d'emergència va provocar la participació activa de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i diversos equips del mateix parc hospitalari.

El fum, simulant les flames, va ser el detonant de l'activació de l'alarma, cridant l'atenció dels serveis d'emergència. L'IAS va coordinar l'activació dels seus equips d'emergència, des del personal de seguretat fins als professionals de manteniment i urgències. Amb l'objectiu de recrear una situació realista, dues persones van resultar ferides durant el simulacre, exigint una resposta eficaç i ràpida.

Els Mossos d'Esquadra van garantir la seguretat del perímetre, controlant els accessos, mentre els Bombers de la Generalitat es van desplaçar amb diversos vehicles per afrontar la simulació de l'incendi. El SEM va mobilitzar diverses unitats d'ambulàncies, estant preparats per afrontar possibles situacions d'emergència mèdica. L'activitat normal del servei de farmàcia es va suspendre temporalment com a part del simulacre, mentre la resta dels serveis van continuar amb normalitat.

Amb una durada d'una hora, l'exercici va ser un banc de proves exhaustiu per a tots els participants. Des dels observadors de Protecció Civil fins als membres dels diferents equips de l'IAS, es va avaluar cada aspecte de la resposta a l'emergència. L'exercici va centrar-se en l'avís inicial, la coordinació dels equips, l'evacuació, les tasques d'extinció i la resposta mèdica d'urgència.

La participació activa i coordinada de tots els implicats reflecteix la importància d'aquests simulacres per preparar-se per a situacions reals d'emergència i assegurar la seguretat i benestar de totes les persones implicades en un centre hospitalari com el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/220116_-imulacredincendialparcho-pitalarimartiijuliade-altre-po-taeficienticoordinadadel-equip-demergencia-1.htm