logo
Imprimir
29-09-2023 | 15:34hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles inicia les obres de rehabilitació de l’edifici de Can Tomàs Teixidor

La primera fase d'aquesta ambiciosa reforma se centra en la creació d'un espai polivalent a la planta baixa

Aquesta setmana ha marcat l'inici d'una nova etapa a Banyoles amb el començament de les obres de rehabilitació de l'històric edifici de Can Tomàs Teixidor, ubicat a la Plaça Major. L'Ajuntament ha emprès aquesta iniciativa amb l'objectiu de transformar la planta baixa en una sala polivalent, mentre que la resta de les plantes es prepararan per a futures dependències municipals.

La primera fase d'aquesta ambiciosa reforma se centra en la creació d'un espai polivalent a la planta baixa, destinat a diverses funcions, com ara una sala d'exposicions o un lloc per a activitats diverses. Aquesta sala tindrà accés directe des de la Plaça Major i s'integrarà amb altres edificis propers, com Cal Moliner i l'Ateneu Bar, així com amb l'Espai de l'Escola Municipal de Música en un futur. La connectivitat d'aquests espais busca enriquir la vida cultural i social de la ciutat.

Pel que fa a les altres plantes, s'hi realitzaran intervencions estructurals per preparar-les per a futurs usos. A la tercera planta, es durà a terme l'enderrocament de la terrassa i s'ampliarà en uns 48 metres quadrats. Les altres plantes pis romandran sense adaptacions específiques, sense paviments ni paraments ni instal·lacions, amb la mirada posada en futures adaptacions.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que "l'objectiu és deixar l'edifici a punt per a futures ampliacions tant de Cal Moliner com de l'Escola Municipal de Música". La vinculació entre els edificis reforçarà la cohesió i la funcionalitat dels espais municipals.

En el marc d'aquest projecte, també s'ha contemplat la recuperació de la façana interior del porxo, restituint-la al seu esplendor medieval. Pel que fa a la façana principal, la intervenció seguirà els criteris d'una important reforma realitzada el 1858, amb la reconstrucció d'estucats i la restauració dels elements ornamentals.

El contracte per a les obres de rehabilitació de Can Tomàs Teixidor s'ha adjudicat per un import de 206.817 euros, i es preveu que la durada d'aquestes obres sigui de sis mesos. Amb aquesta iniciativa, Banyoles reafirma el seu compromís amb la preservació del seu patrimoni i la creació d'espais versàtils per al gaudi de la comunitat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/218148_banyole-iniciale-obre-derehabilitaciodeledificidecantoma-teixidor-1.htm