logo
Imprimir
27-09-2023 | 13:53hs
•PLA DE L'ESTANY

La Llegenda d'en Morgat Brillarà a la XV Edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles

L'espai de La Muralla, el carrer Pia Almoina, el carrer Major i el carrer del Born esdevindran el decorat perfecte per a aquesta immersió en la història i la llegenda d'en Morgat

Els dies 7 i 8 d'octubre, el Barri Vell de Banyoles es transformarà en un viatge en el temps cap a l'època medieval amb la celebració de la XV edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja. En aquesta ocasió, la fira estarà impregnada de la llegenda d'en Morgat, el personatge central de la creació de l'Estany de Banyoles. Amb més d'una trentena de propostes, la fira promet entreteniment i diversió per a tota la família.

Les festivitats s'iniciaran el divendres 6 d'octubre amb el "Combat inaugural" a l'espai de La Muralla. El cap de setmana s'estendrà amb emocionants activitats que es desenvoluparan a la plaça Major i els carrers adjacents. El mercat medieval, amb més de 50 parades d'artesania i productes de proximitat, serà l'epicentre de l'esdeveniment. A més, es realitzaran tallers i activitats infantils a diferents ubicacions, com la Muralla, el carrer Pia Almoina i la plaça de la Font.

Dissabte al matí, coincidint amb l'arribada del Drac de Banyoles per iniciar els preparatius de la Festa Major de Sant Martirià, es duran a terme tallers infantils a la plaça del Monestir. Aquesta arribada del Drac també marcarà el començament d'una trobada de colles geganteres, que es desenvoluparà des del Monestir fins a l'ajuntament amb el primer truc de la festa major.

La Llegenda d'en Morgat Preneu el Protagonisme

En aquesta edició, la llegenda d'en Morgat serà el fil conductor de les activitats. Els visitants podran gaudir de la cercavila "En Morgat visita l'Abat Bonitus", l'activitat familiar "La llegenda d'en Morgat" i l'espectacle final titulat "Dracs i masmorres, capítol final: Morgat, Morgat, veste'n a casa o seràs negat". A més, la barca Tirona oferirà sortides teatralitzades amb l'espectacle familiar "El castell enfonsat", una adaptació de la llegenda de l'Estany en la qual també apareixerà en Morgat.

La Fira Aloja, organitzada per l'Ajuntament de Banyoles amb el suport de la Diputació de Girona i l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, promet ser una experiència inoblidable per a tots els assistents. Amb l'afegit d'un servei gratuït de Tren Pinxo per facilitar la mobilitat durant els dies de la fira, aquesta edició promet connectar la història i la diversió en un viatge a l'època medieval.

L'espai de La Muralla, el carrer Pia Almoina, el carrer Major i el carrer del Born esdevindran el decorat perfecte per a aquesta immersió en la història i la llegenda d'en Morgat. La Fira Aloja celebra la cultura, la tradició i l'encant de Banyoles, oferint als visitants una oportunitat única per reviure el passat d'aquesta encantadora localitat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/217917_lallegendadenmorgatbrillaraalaxvediciodelafiramedievalfanta-ticaalojadebanyole--1.htm