logo
Imprimir
22-09-2023 | 14:21hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Ajuntament de Banyoles repara el parquet del pavelló de La Draga

Prèviament a la reparació del parquet, es van dur a terme obres per evitar futures filtracions d'aigua a les cobertes del pavelló

L'Ajuntament de Banyoles ha culminat amb èxit els treballs de restauració del parquet del pavelló de La Draga. Aquests treballs, realitzats durant la pausa estival, han requerit una inversió de 60.498,79 euros.

El pavelló de La Draga va ser construït coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona'92, quan Banyoles va ser designada com a subseu de rem. Amb el temps, les cobertes han patit les inclemències del clima i l'ús continuat, provocant danys a elements com la làmina impermeabilitzant i les planxes d'aïllament tèrmic. Això ha provocat infiltracions d'aigua a l'interior de la instal·lació.

La darrera restauració del parquet va ser realitzada l'any 2014 i, des d'aleshores, ha estat sotmès a un ús intensiu que ha contribuït al seu desgast. Aprofitant la parada d'activitat durant l'estiu, l'Ajuntament de Banyoles ha dut a terme aquests treballs per reparar i renovar les àrees del parquet afectades per les infiltracions. A més, s'ha realitzat la polida i envernissat complet de la pista.

La feina ha consistit en la substitució de prop de 100 metres quadrats del parquet existent per un de nou, amb les mateixes característiques. També s'ha polit i envernissat la zona reemplaçada i s'ha fet el manteniment de la resta del parquet, a més de repintar totes les línies de la pista, segons les especificacions de les federacions esportives que l'utilitzen per a esports com l'handbol, el bàsquet, el patinatge i el taekwondo.

El pavelló de La Draga té un ampli ventall d'usos, incloent activitats escolars, educació física per a escoles, formació i activitats per a la gent gran, amb gairebé 70 hores d'ocupació setmanal.

Prèviament a la reparació del parquet, es van dur a terme obres per evitar futures filtracions d'aigua a les cobertes del pavelló.

Jordi Congost, primer tinent d'alcalde i regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles, ha remarcat la necessitat d'aquestes millores per assegurar les condicions òptimes per als esportistes. Ha destacat que "malgrat les dificultats per trobar peces equivalents per al parquet, hem aconseguit realitzar aquestes reparacions per garantir la vida útil del pavelló durant almenys 10 anys". Les obres, finançades íntegrament per l'Ajuntament, han estat portades a terme en un període de tres setmanes per l'empresa Via Global Flooring.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/217527_lajuntamentdebanyole-reparaelparquetdelpavellodeladraga-1.htm