logo
Imprimir
21-09-2023 | 16:43hs
•+ NOTíCIES

'Cap llar sense aliments' aporta 30.292 euros a Girona

La campanya d'enguany ha volgut fer front a la cronicitat de la pobresa i les dificultats que els bancs d'aliments han experimentat per proveir-se a causa de l'augment dels preus dels aliments

La quarta edició de la campanya "Cap llar sense aliments," impulsada per la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, ha aconseguit recaptar 30.292 euros a la ciutat de Girona. A Catalunya, la xifra global s'eleva fins als 260.952 euros, i a nivell estatal, s'ha aconseguit arribar als 1.839.800 euros. Aquesta xifra global equival a un total de 1.672 tones d'aliments bàsics que seran distribuïts arreu d'Espanya a través dels 54 bancs d'aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i les seves 7.500 entitats socials col·laboradores. Gràcies a les donacions recaptades, 6.110 persones en situació de vulnerabilitat tindran garantida una alimentació bàsica durant 12 mesos.

La campanya d'enguany ha volgut fer front a la cronicitat de la pobresa i les dificultats que els bancs d'aliments han experimentat per proveir-se a causa de l'augment dels preus dels aliments. Amb plena consciència de la seva urgència, la Fundació "la Caixa" ha fet una aportació global d'un milió d'euros a la campanya.

"L'èxit d'aquesta campanya permet que el Banc dels Aliments rebi una ajuda crucial en el moment en què més la necessita per atendre les famílies en situació de vulnerabilitat," ha destacat el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas. "Ens trobem amb moltes dificultats per aconseguir aliments bàsics, i per això instem la societat a continuar col·laborant amb la nostra lluita contra la pobresa alimentària i a favor d'una alimentació saludable."

"En temps difícils, és essencial unir esforços per estar al costat de les persones més necessitades. Per això, durant els darrers quatre anys, hem impulsat i contribuït a aquesta campanya en suport als bancs d'aliments i a les milers de famílies que pateixen pobresa alimentària al nostre país. Un cop més, volem agrair a tots els ciutadans i empreses que s'han unit a aquesta crida d'ajuda," ha destacat el subdirector general de la Fundació "la Caixa," Marc Simón.

"En l'actual context, per a CaixaBank és un compromís ineludible facilitar les donacions mitjançant la nostra potent tecnologia en canals digitals, fer-nos ressò a través de la nostra xarxa d'oficines i dur a terme activitats de voluntariat per estar al servei dels bancs d'aliments i de la societat," ha afegit el director d'Acció Social de CaixaBank, Josep Parareda.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/217457_capllar-en-ealiment-aporta30292euro-agirona-1.htm