logo
Imprimir
21-09-2023 | 12:23hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La tardor a l'Espai Cràter: 3a Setmana de la Vulcanologia, més tallers de ciència i cinema

Un dels esdeveniments més esperats de l'any per als amants de la ciència i la geologia és la Setmana de la Vulcanologia, que se celebrarà del 15 al 22 d'octubre

L'Espai Cràter d'Olot es prepara per a una tardor plena d'activitats fascinants que conviden a explorar el món de la ciència i la natura en el cor del parc volcànic de la Garrotxa. Aquesta nova programació ofereix una visió àmplia i variada que va més enllà de les estacions, incloent-hi fins i tot propostes per a les festes de Nadal. Entre aquestes, destaca un casal científic i de lleure, així com un emocionant cicle de cinema familiar.

La Setmana de la Vulcanologia es consolida

Un dels esdeveniments més esperats de l'any per als amants de la ciència i la geologia és la Setmana de la Vulcanologia, que se celebrarà del 15 al 22 d'octubre. Malgrat ser només la tercera edició, aquesta setmana temàtica ja ha trobat un lloc destacat a l'agenda de la ciutat. Aquest esdeveniment coincideix amb la celebració a Olot del postgrau internacional en vulcanologia, i l'Espai Cràter ha preparat una sèrie d'activitats per promoure la divulgació científica i celebrar el paisatge volcànic de la Garrotxa.

Una caminada guiada per experts en vulcanologia és una de les propostes destacades, que en aquesta edició passarà pels volcans de la Pomareda, Rocanegra, Croscat i Santa Margarida. A més, es realitzarà una conferència sobre els reptes i les necessitats de la vulcanologia en el futur, a càrrec del Dr. Joan Martí Molist, com a part del cicle "Els grans interrogants de la ciència". També es duran a terme tallers familiars a l'aula Bufador.

Aquest any, el postgrau en vulcanologia tindrà lloc a l'Espai Cràter del 9 al 21 d'octubre i serà dirigit per Joan Martí i Xavier de Bolós. Serà l'onzena edició d'aquesta formació, organitzada per la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (FES), la Universitat de Girona i Geociències Barcelona – CSIC.

Cine sobre la petjada humana i altres animals

Després de l'èxit del cicle de cinema de l'any passat que es centrava en la Terra i les seves problemàtiques, aquesta temporada l'Espai Cràter presenta una nova sèrie de pel·lícules que exploraran la influència de la humanitat i altres criatures en el nostre entorn natural.

Mitjançant pel·lícules de ficció i documentals, es tractaran temes com l'impacte de les grans corporacions, l'ús excessiu de recursos, la relació de l'ésser humà amb la terra i els efectes del capitalisme radical en la nostra vida quotidiana. També es plantejaran històries reals sobre joves emprenedors, dones autosuficients, els secrets de boscos i la interacció amb animals més enllà del que és aconsellable.

La primera pel·lícula d'aquest cicle, titulada "Percy" (2020), es projectarà el 29 de setembre a la Sala Magma a les 7 de la tarda.

La ciència arriba als barris

L'Espai Cràter té un públic especialment atent als més petits, i aquesta tardor es realitzaran tallers de ciència als barris per acostar la investigació científica a tota la comunitat. Amb la col·laboració de l'Àrea d'Atenció a la Comunitat del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, es realitzaran experiments, reptes i jocs per comprendre com s'han format i com es vigilen els volcans.

A més, continuaran els tallers a l'Aula Bufador, amb dues noves activitats titulades "Volcans d'arreu del món!" per als més petits de 4 a 7 anys, i "Qui s'amaga en una gota d'aigua?" per als nens i nenes de 6 a 12 anys.

L'Espai Cràter segueix sent un referent de la divulgació científica i natural a la Garrotxa, oferint oportunitats per explorar i aprendre sobre el món que ens envolta, tot aprofitant la meravellosa riquesa geològica i natural de la regió. Una cita imprescindible per als amants de la ciència i la natura.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/217454_latardorale-paicrater3a-etmanadelavulcanologiame-taller-decienciaicinema-1.htm