logo
Imprimir
26-08-2023 | 22:21hs
•BAIX EMPORDà

Un home mor mentre feia pesca submarina a Platja d'Aro

La víctima, que estava a bord d'una petita embarcació acompanyada d'un amic, practicava immersions en apnea a Roca Alta

La costa de Platja d'Aro ha estat l'escenari d'una tragèdia aquest dissabte, quan un home ha perdut la vida mentre practicava la pesca submarina. Els Bombers de la Generalitat, en col·laboració amb el Grupo Especial d'Actividades Subacuáticas (GEAS) de la Guardia Civil, han portat a terme una operació de rescat per recuperar el cos de l'home, que es trobava a unes dues milles de la costa del Port d'Aro, a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà).

Els fets es van desencadenar a les 16.24 hores quan el Centro de Coordinación de Salvamento Marítimo de Barcelona va alertar el 112 sobre la desaparició d'una persona durant una immersió de pesca esportiva. Amb celeritat, es va mobilitzar un equip de tres dotacions terrestres dels parcs de Vall d'Aro i Lloret, així com tres més del Grup d'Actuacions Especials Subaquàtiques (GRAESub), que es van traslladar des de Cerdanyola mitjançant un helicòpter.

La víctima, que estava a bord d'una petita embarcació acompanyada d'un amic, practicava immersions en apnea a Roca Alta, una formació rocosa situada a una milla nàutica (1.852 metres) de la boca del port d'Aro i a uns 36 metres de profunditat. En veure que el seu company no tornava a la superfície, l'home va fer una immersió d'emergència i immediatament va alertar els serveis d'emergències marítimes, que van avisar al 112.

El rescat va ser liderat pels submarinistes de la Guàrdia Civil, en conformitat amb les seves responsabilitats. Després d'una primera immersió realitzada pels membres del GEAS, els submarinistes del GRAESub van poder localitzar el cos i indicar la seva posició. Amb l'advertència de les males condicions meteorològiques, es va dur a terme una extracció immediata. L'embarcació de Salvamento Marítimo va traslladar el cos fins a terra ferma.

A l'escena de l'accident, també hi van intervenir embarcacions dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d'Aro. La Guàrdia Civil ha assumit la responsabilitat de la investigació de l'incident i de les actuacions judicials pertinents. Aquest trist esdeveniment ha causat consternació a la comunitat local, servint com a recordatori de la importància de la precaució i la seguretat en les activitats marítimes.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/215302_unhomemormentrefeiape-ca-ubmarinaaplatjadaro-1.htm