logo
Imprimir
03-08-2023 | 20:31hs
•POLíTICA

Junts per Catalunya de Palamós denuncia l'actitud anti-parking del govern municipal

El grup de Junts per Catalunya defensa la necessitat d'incrementar les places d'estacionament al municipi i ofereix com a alternativa viable la proposta d'aparcament del Cervantes

L'equip de Junts per Catalunya de Palamós i Sant Joan ha aixecat la veu contra el govern municipal format per ERC i PSC, acusant-los d'adoptar una actitud anti-parking i de negligència davant la manca d'aparcament al municipi. La situació ha preocupat el sector econòmic local, que tem la possible fi de molts negocis.

El portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo, ha condemnat les paraules de l'alcalde, que va manifestar que la població s'hauria d'acostumar a la manca d'aparcament. Segons Trujillo, aquesta declaració és desafortunada i demana una rectificació immediata per part de l'alcaldia.

El grup de Junts per Catalunya defensa la necessitat d'incrementar les places d'estacionament al municipi i ofereix com a alternativa viable la proposta d'aparcament del Cervantes, una opció que ha rebut el suport de la majoria dels sectors econòmics locals i que permetria absorbir les places del Passeig.

Durant la campanya electoral, tant el PSC com ERC van prometre solucions per a l'aparcament a la zona del Port de Palamós, amb una solució que depenia de la voluntat de Ports de la Generalitat per desbloquejar el Pla Director de Ports. No obstant això, aquesta opció ha estat ajornada repetidament, deixant la qüestió pendent per a futurs governs.

Junts per Catalunya expressa la seva desconfiança envers l'actual equip de govern i considera que, si no hi ha canvis, aquests no aportaran una solució definitiva per a l'aparcament durant els propers quatre anys.

El grup de Junts també demana al PSC, que forma part del govern municipal, que faci valer la seva influència per pressionar l'alcalde a canviar la seva posició en contra dels negocis, comerços i ciutadans.

Cal destacar que la proposta de reforma del Passeig defensada per Esquerra Republicana suposaria una pèrdua del 30% de les places d'aparcament en superfície en comparació amb les existents. Això s'afegiria a la reducció de places d'estacionament al Parc de l'Arbreda (18 places menys) i a les places que es perden a l'entorn de l'Eixample amb cada obra de reforma de la via pública.

La polèmica sobre l'aparcament i les diferents propostes sobre la taula segueixen generant inquietud entre els veïns i els negocis locals, i és un tema que sens dubte serà seguit de prop en els propers mesos.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/213477_junt-percatalunyadepalamo-denuncialactitudanti-parkingdelgovernmunicipal-1.htm