logo
Imprimir
24-07-2023 | 12:40hs
•PLA DE L'ESTANY

Trobada informativa amb agricultors i ramaders sobre com millorar la gestió dels seus negocis a través de la digitalització

El programa «Accelera Pime» té com a objectiu impulsar la digitalització de les pimes a través de les oficines Acelera Pyme

La setmana passada, l'escola pública de Sant Esteve de Guialbes, situada a la comarca del Pla de l'Estany, va ser l'escenari d'una interessant trobada denominada «Digitalitzem el sector primari: connectant idees, transformant el futur». Aquesta jornada va estar dirigida específicament als agricultors i ramaders de la demarcació de Girona, que mostraven un clar interès per conèixer les eines digitals que poden contribuir a millorar la gestió i el control dels seus negocis.

La iniciativa va ser impulsa per Accelera Pime Rural Girona, amb el suport i col·laboració del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Vilademuls. L'objectiu era reunir una quarantena de professionals i experts del sector, amb l'objectiu de posar en comú les noves normatives i les subvencions que poden afectar a aquesta indústria.

La jornada va comptar amb la participació de destacats ponents i especialistes en el camp de la gestió agrària i ramadera, amb l'objectiu de fomentar el diàleg i l'intercanvi d'idees. S'hi va realitzar una anàlisi profunda de les noves normatives aplicables al sector primari, amb una atenció especial als reptes i oportunitats que poden representar per als professionals d'aquest àmbit.

Entre les normatives més rellevants destaca el Quadern Integrat d'Explotació (QIE) de Catalunya, un sistema electrònic proporcionat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Aquesta normativa requereix que els titulars de les explotacions agràries consignin les dades relatives a la seva activitat agrícola, i tindrà una implementació progressiva a partir de l'1 de setembre, sent obligatòria a partir del gener del 2025.

Durant la trobada, els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer les últimes novetats que afecten directament les seves activitats i d'explorar solucions innovadores als diferents reptes que enfronta el sector. Es van compartir estratègies per millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions agràries i ramaderes, amb l'ús de les noves tecnologies i la digitalització com a elements clau.

També es va prestar especial atenció a la informació i orientació sobre l'accés a la subvenció del Kit Digital, disponible des del setembre passat. Aquest programa d'ajuts està destinat a pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de tots els sectors, amb l'objectiu de facilitar la implementació de solucions digitals, com la creació o renovació de llocs web, la gestió de les xarxes socials o l'enfortiment de la ciberseguretat mitjançant l'ús d'antivirus.

La jornada va concloure amb una taula rodona on els professionals dels sectors agrari i ramader van compartir les seves experiències i inquietuds, afavorint un ambient propici per a l'aprenentatge mutu i l'enriquiment professional. La sessió de treball en xarxa que va seguir va permetre als assistents establir contactes valuables i promoure col·laboracions futures, consolidant així la connectivitat entre els participants.

El programa «Accelera Pime» té com a objectiu impulsar la digitalització de les pimes a través de les oficines Acelera Pyme, que s'han establert arreu d'Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital. Amb un pressupost global de 23,8 milions d'euros, les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb fons Next Generation EU, dins del marc de l'Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. Aquest projecte ha rebut un pressupost total de 573.135,45 euros, amb el suport majoritari dels fons Next Generation EU, i una aportació addicional de la Diputació de Girona.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/212509_trobadainformativaambagricultor-iramader-obrecommillorarlage-tiodel-eu-negoci-atrave-deladigitalitzacio-1.htm