logo
Imprimir
20-07-2023 | 14:56hs
•CULTURA

Marta Madrenas alerta sobre l'infrafinançament i la salut a Catalunya

La formació de Junts també ha posat el focus en les prestacions pels afectats de malalties com l'ELA, l'autisme, Asperger i altres patologies de salut mental

En el catorzè dia de campanya per a les eleccions del 23 de juliol, els candidats de Junts al Congrés i al Senat per la demarcació de Girona, Marta Madrenas, Joan Bagué, Albert Piñeira i Montse Mindan, han visitat el Ripollès per posar de manifest l'impacte negatiu que té l'infrafinançament i els incompliments de l'Estat en les polítiques de salut a Catalunya.

Marta Madrenas ha destacat que la sanitat catalana pateix d'un infrafinançament crònic, i que estudis realitzats per experts indiquen que es necessitarien uns 5 mil milions d'euros addicionals per fer front a les necessitats reals i garantir la qualitat i sostenibilitat del sistema. La candidata ha subratllat que aquesta xifra podria ser assolida si Catalunya disposés dels seus propis recursos.

D'altra banda, Madrenas ha recordat la necessitat de més places MIR i d'atrractius per a les especialitats més demandades, com la de metge de família. En aquest sentit, ha assenyalat que els universitaris que volen fer medicina es troben amb manca de places a Catalunya, i que l'homologació dels títols dels metges especialistes sovint pateix retard enfront d'altres països europeus, amb conseqüències en l'atenció i les llistes d'espera.

La formació de Junts també ha posat el focus en les prestacions pels afectats de malalties com l'ELA, l'autisme, Asperger i altres patologies de salut mental, reclamant més recursos i consideració com a consumidors vulnerables d'electricitat en casos de necessitat de respiradors o aparells de gran consum energètic. A més, volen reduir els terminis d'incorporació dels medicaments aprovats per la UE al sistema públic de salut, especialment per als casos de persones amb càncer metastàtic.

En aquest context, Marta Madrenas ha denunciat que cada any marxen a l'Estat espanyol i no tornen uns 21.000 milions d'euros que els catalans generen amb el seu esforç i treball, una quantitat que podria garantir l'Estat del benestar i el dret a la salut. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de posar fi a l'infrafinançament i al maltractament sistemàtic que afecta directament el benestar de les persones.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/212161_martamadrena-alerta-obrelinfrafinancamentila-alutacatalunya-1.htm