logo
Imprimir
04-07-2023 | 17:26hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro es converteix en el destí de les millors havaneres amb la 40a edició de la Cantada

La 40a Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d'Aro promet ser una nit inoblidable plena de música i tradició

La 40a edició de la Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d'Aro tindrà lloc el proper dissabte 8 de juliol a la Platja Gran (Cavall Bernat). Aquesta celebració anual reunirà els reconeguts grups Port Bo, Boira i Neus Mar, que interpretaran un total de 24 peces musicals. L'accés a l'esdeveniment és lliure i gratuït, i es proporcionarà servei de cadires sense numerar per al públic assistent. A més, els assistents tindran l'oportunitat d'adquirir el mocador commemoratiu de la vetllada i un got de cremat per 2 euros.

La Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d'Aro és organitzada per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest esdeveniment, que ja compta amb quatre dècades de trajectòria, s'ha consolidat com una de les cantades més antigues, tradicionals i reconegudes de la Costa Brava. Durant l'estiu, també es realitzen altres sis cantades en diferents punts del municipi, acostant aquesta tradició musical a tots els seus habitants i visitants. A més, la Cantada d'Havaneres forma part de les propostes musicals d'estiu del municipi, entre les quals destaca el Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro, que ofereix vuit concerts gratuïts cada divendres des del 7 de juliol fins al 25 d'agost.

En aquesta edició, els tres grups participants pujaran a l'escenari dues vegades, interpretant quatre peces en cada actuació. Les formacions Port Bo, Boira i Neus Mar, reconegudes tant a Catalunya com a altres llocs d'Espanya i a nivell internacional, clouran la nit amb una actuació conjunta en la qual interpretaran els clàssics populars "La Bella Lola" i "El Meu Avi". Les actuacions seran presentades per Francesc Sánchez Carcassés, comunicador i expert en l'àmbit de l'havanera, que també exerceix de coordinador musical de l'esdeveniment. La Cantada serà retransmesa en directe per Televisió Costa Brava i diversos canals de la Xarxa de Comunicació Local, permetent que el públic pugui gaudir-ne des de diferents llocs.

Els grups participants en aquesta edició són:

PORT BO

Aquest grup va néixer a Calella de Palafrugell l'any 1966 i és considerat un dels impulsors de la cantada d'havaneres en aquesta localitat. Amb més de cinc dècades de trajectòria, han participat en importants cantades a Catalunya i altres indrets com Mondragón, Donostia, Bilbao, Torrevella, Mallorca, Menorca, Perpinyà, Cotlliure, Luxemburg, Amsterdam, Zuric, Hessel i L'Havana. Han enregistrat 23 discos i el seu repertori inclou havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes i cançó catalana, entre d'altres.

BOIRA

Creat el 1998 i apadrinat per José Luis Ortega Monasterio, el Grup Boira és conegut a les terres lleidatanes, on han participat en Festes Majors i altres esdeveniments musicals. També han realitzat actuacions a altres regions d'Espanya i a diversos països com França, Luxemburg, Galícia, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana, Mallorca, Menorca, Andorra, Catalunya Nord i Cuba. Amb un repertori que combina havaneres tradicionals amb composicions pròpies i obres més actuals, Boira destaca per la seva renovació constant.

NEUS MAR

Neus Mar és una cantant solista palafrugellenca reconeguda pel seu estil personal i contemporani en la interpretació d'havaneres i cançons de taverna. Des de la seva introducció en aquest gènere l'any 2008, ha participat en diverses formacions musicals i ha enregistrat diversos treballs discogràfics. Amb una veu única, Neus Mar ha ampliat els límits de l'havanera, incorporant temes propis, cançó mediterrània i altres gèneres habituals del cant de taverna en el seu repertori.

La 40a Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d'Aro promet ser una nit inoblidable plena de música i tradició. No oblideu assistir a aquest esdeveniment únic, que captiva tant a residents com a visitants, i gaudir de l'encant de les havaneres en un entorn costaner incomparable.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/210494_platjadaroe-converteixenelde-tidele-millor-havanere-ambla40aediciodelacantada-1.htm