logo
Imprimir
28-06-2023 | 08:46hs
•+ NOTíCIES

Mossos d'Esquadra desmantellen xarxa criminal dedicada als robatoris a domicilis a la demarcació de Girona

Un grup de delinqüents que es van fer passar per agents de policia va protagonitzar un violent assalt a un domicili a Palau-saverdera

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris violents amb armes de foc en domicilis de la demarcació de Girona. En una operació de gran envergadura, la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona ha detingut quatre homes i dues dones, amb edats compreses entre els 26 i 36 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació a casa habitada, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

La investigació va iniciar-se després que es produís un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Palau-Saverdera (Alt Empordà) el passat 21 de desembre de 2022. Un individu vestit de negre va abordar violentament un home a l'eixida de la seva casa, exhibint una arma de foc i identificant-se com a suposat policia. Posteriorment, va immobilitzar a l'home i a la seva dona amb cordes, permetent l'entrada dels altres membres del grup al domicili. Els lladres van apoderar-se d'una important quantitat de diners en efectiu que les víctimes tenien guardats en una caixa forta.

Després d'una intensa investigació, els Mossos d'Esquadra van determinar la implicació d'aquest grup criminal en el robatori descrit, així com en altres delictes relacionats amb la salut pública. Això va conduir a l'execució d'un dispositiu policial, que va tenir lloc la matinada del 20 de juny, en el qual es van dur a terme sis entrades i perquisicions simultànies en domicilis de Girona, Empuriabrava, Llorà i Figueres, a més d'una entrada en un establiment d'aquesta darrera localitat.

L'operatiu, en el qual van participar diferents unitats dels Mossos d'Esquadra com el Grup Especial d'Intervenció, la Unitat de Mitjans Aeris, la Unitat Canina i l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, va culminar amb l'arrest de tots els membres del grup investigat. Durant les entrades, es van confiscar diverses proves relacionades amb els delictes comesos, com 61.600 euros en efectiu, telèfons mòbils, transceptors portàtils, armes i municions.

A més, en els domicilis d'Empuriabrava i Girona, que estaven vinculats amb el grup criminal, es van descobrir dues plantacions de marihuana, amb un total de 647 plantes i esqueixos, així com 5,3 quilos de cabdells de marihuana llesta per a la seva distribució.

Els detinguts, alguns dels quals tenien antecedents, van ser posats a disposició del Jutjat de Figueres, que continua instruint el cas. Les investigacions encara estan en curs i no es descarten noves detencions en relació amb aquest grup criminal.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/209940_mo-o-de-quadrade-mantellenxarxacriminaldedicadaal-robatori-adomicili-alademarcaciodegirona-1.htm