logo
Imprimir
24-05-2023 | 18:31hs
•LLEIDA

Els bancs dels aliments demanen ajut per afrontar la cronificació de la pobresa alimentària

El Banc d’Aliments de Lleida ha tancat el primer trimestre del 2023 amb 21.083 persones ateses

Els bancs dels aliments alerten que la pobresa alimentària es continua cronificant el 2023. Segons les dades recollides al primer trimestre, a Catalunya encara hi ha 235.191 persones que necessiten ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.

El Banc d’Aliments de Lleida ha tancat el primer trimestre del 2023 amb 21.083 persones ateses.

En l’àmbit estatal, la cronificació de la pobresa alimentària també s’estén arreu, segons la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que alerta que es continua atenent més d’1,2 milions de persones.

Les dades arriben en un moment en què els bancs d’aliments també afronten grans dificultats per abastir-se. L’escalada de preus provoca que cada cop rebin menys donatius i excedents als seus magatzems, motiu pel qual el Banc dels Aliments s’ha vist obligat a reduir en prop d’un 20 % el lots de menjar que reparteix a Catalunya.

«La situació que tenim en aquests moments és de tensió per una demanda d’ajuda que no baixa i una disponibilitat d’aliments sensiblement inferior a la que fins ara teníem. Disposem de menys aliments, en primer lloc, per la situació del mercat d’aquests productes, amb uns increments de preus disparats i una situació climàtica que ho agreuja. El resultat és que actualment distribuïm un 20 % menys d’aliments», sosté el president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, que remarca l’estat de gran preocupació en què es troba l’entitat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/206464_el-banc-del-aliment-demanenajutperafrontarlacronificaciodelapobre-aalimentaria-2.htm