logo
Imprimir
24-05-2023 | 17:50hs
•POLíTICA

Amelló (CS): “Garantirem el bilingüisme a l'Ajuntament de Figueres i no finançarem cap associació que promogui l'independentisme”

L'alcaldable liberal, Héctor Amelló, garantirà una administració neutral, que col·labori amb totes les institucions, compleixi la llei de banderes i estigui al servei de tots els ciutadans per igual

"Garantirem el bilingüisme a l'Ajuntament de Figueres i no finançarem cap associació que promogui l'independentisme". Així ho ha declarat l'alcaldable de Ciutadans (CS) a Figueres, Héctor Amelló, per a assegurar a tots els veïns de la ciutat que només Ciutadans garanteix el dret de tots a parlar i relacionar-se amb l'administració en la llengua oficial que vulgui. "No és l'administració qui determina quina llengua s'usarà sinó que és el ciutadà qui tria en quin idioma adreçar-s'hi", ha indicat.

L'alcaldable Amelló ha reivindicat aquesta proposta perquè "Junts, ERC i Cup aposten per la unitat lingüística de l'Ajuntament perquè volen crear un xiringuito per a dir-li a tothom que només poden parlar en català, i això ho faran amb el beneplàcit del PSC, que ja va votar en contra de tenir un Ajuntament bilingüe". Amelló ha remarcat que en l'actualitat l'Ajuntament de Figueres de facto ja obliga a relacionar-se exclusivament en català "i això va en contra del dret dels ciutadans a fer servir qualsevol llengua oficial".

Amelló ha afegit que Ciutadans també vetllarà per a garantir una administració neutral, objectiva, que compleixi la llei de banderes, mantingui respecte institucional, col·labori amb totes les institucions, obri amb lleialtat institucional, mantingui la neutralitat de l'espai públic, respecti els símbols nacionals i garanteixi així "un Ajuntament per a tots i al servei de tots".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/206460_amelloc-garantiremelbilingui-mealajuntamentdefiguere-inofinancaremcapa-ociacioquepromoguilindependenti-me-2.htm