logo
Imprimir
24-05-2023 | 15:21hs
•ACTUALITAT GIRONA

SIP-FEPOL critica les “problemàtiques greus i urgents” de la policia a Girona

El sindicat policial recorda la poca ràtio d’agents existent i les condicions laborals “prehistòriques” del cos

La secció sindical del SIP-FEPOL a l’Ajuntament de Girona ha emès avui un comunicat on lamenta les “problemàtiques greus i urgents actuals que ja s’estan suportant des de fa temps per part de la plantilla i la ciutadania”. En aquest sentit, el sindicat independent de la Policia Local critica la poca ràtio existent de policies al cos gironí, un fet que segons han detallat en un comunicat deriva en dues direccions: per un costat, la “mancança de seguretat que podem donar cap a la ciutadania”, i per l’altre, la “mancança de seguretat que podem aplicar cap als propis policies”. Segons SIP-FEPOL, actualment hi ha 129 efectius al carrer, un nombre que es distancia dels 161 que es requeririen segons els barems. 

Tenint en compte això, el sindicat també posa èmfasi a l’existència “d’esdeveniments de massiva concurrència” a la ciutat. “En l’actualitat es realitzen cada anualitat una mitjana de 100 esdeveniments de massiva concurrència. Si aquesta dada la traslladem amb jornades policials que es necessiten a més a més de les que ja es treballen per servei ordinari, la xifra de jornades extres està entre 850 i 900 jornades per anualitat”, diu el sindicat, que avisa que amb el sistema que existeix avui per cobrir els esdeveniments de massiva concurrència -article 68 de l’acord conveni vigent-, “a partir del mes de setembre de 2023 ja no es podran “cobrir amb els efectius necessaris i recomanats per garantir la seguretat”. Com a exemple, el comunicat posa la recent celebració de Temps de Flors, que ressalten que ha provocat “cap a 100 jornades extres menys”.

Tal com especifica SIP-FEPOL, aquest context provoca “tres grans situacions greus”. Per un costat, el “menysteniment cap a les entitats organitzatives d’esdeveniments de massiva concurrència -només s’han prioritzat tres actes: la cavalcada de Reis, Temps de Flores i Fires-”, el “menysteniment greu de seguretat respecte a la ciutadania” i el “menysteniment greu cap a la seguretat dels i de les mateixes policies”.

El sindicat policial també recorda que les condicions laborals de la Policia Local de Girona són de l’any 2010 -excepte el quadre de serveis extraordinaris que el 2017 es va augmentar de preu per totes les categories de l'Ajuntament de Girona- i les titlla de “prehistòriques”. “La plantilla de la PMGi és l'únic col·lectiu de l'Ajuntament que repetidament se li vulneren drets laborals”, assenyala la secció sindical abans de criticar que són víctima d’un “menyspreu del govern cap a la Policia:  “Després de lliurar infinitat d'informes tècnics a la regidora de Personal i al regidor de Seguretat, demostrant la situació precària quant a ràtio, jornada, condicions laborals i retribucions, no se n'han pres mai cap seriosament; això queda totalment demostrat perquè al llarg d'aquests 8 anys no s'ha acceptat cap de les propostes fetes pel sindicat* i el govern tampoc han fet cap proposta de millora per la PMGi tot sent coneixedors de la situació”.

Finalment, el comunicat també lamenta el biaix que existeix entre el tractament que es fa a la Policia gironina i al que reben la resta de serveis de l’Ajuntament, i apunta que aquestes problemàtiques tenen conseqüències en la “situació anímica i psicològica” dels agents.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/206456_-ip-fepolcriticale-problematique-greu-iurgent-delapoliciaagirona-1.htm