logo
Imprimir
18-05-2023 | 15:26hs
•ALT EMPORDà

Maig, mes de la Campanya de Teatre Escolar a Castelló d'Empúries

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha organitzat al llarg del mes de maig, diferents obres teatrals per a l’alumnat del municipi

En el marc d’activitats del Pla Educatiu d’Entorn, des de l’any 2016 s’impulsa cada curs, la Campanya de Teatre Escolar, un període per apropar el teatre a l’alumnat dels centres educatius del municipi, podent gaudir d’una varietat d’obres al mateix poble o a les aules.

La campanya va dirigida a diferents franges d’edat, als alumnes de la Llar d’Infants, Educació infantil, Educació Primària (de 1r a 4t) i Educació Secundària (2n d’ESO). Un total de 4 obres teatrals diferents, pensades i desenvolupades en funció de l’edat de l’alumnat. En total, seran uns 800 alumnes els que han pogut participar a la Campanya de Teatre Escolar 2023.

D’aquesta manera l’Ajuntament incrementa l’aposta cultural als centres educatius, entenent que resulta un valor important en l’educació integral de l’alumat.

Aquest any, doncs, s’han dut a terme diverses obres teatrals. Pels alumnes de l’Escola Infantil Municipal Passeig de les Oques i d’educació infantil de les escoles Joana d’Empúries, El Bruel-Empuriabrava i el Ruiz Amado, s’han ofert un total de 4 passis de l’obra “Muuuun”, un viatge que ens descobreix un nou planeta on es parla un llenguatge diferent a través de l’expressió plàstica i la música. Consta de 6 petites peces, els Quadres Sonors, on a través del ritme musical i jugant amb la llum del projector i diversos materials, es van creant i desenvolupant les imatges en directe.

Els alumnes de primària, concretament de 1r a 4t, han pogut gaudir de l’obra “Maquinaigües” un concert teatralitzat on s’acompanya l’alumnat al viatge que fa l’aigua des de les profunditats de la terra fins a les nostres aixetes a través d’imatges poètiques, llum i instrumentació musical, entenent el cicle de l’aigua i com l’ésser humà ha enginyat màquines per a compartir i fer ús d’aquest element que forma part de nosaltres.

Les dues obres s’han dut a terme a la Sala municipal del centre històric.

Per últim, per a l’alumnat de segon de secundària, es continua apostant per TdeBat donada la bona valoració que en fan l’alumnat i professors. Es tracta d’una proposta teatral que ofereix una experiència vivencial a l’aula. Cada centre educatiu podia escollir entre quatre espectacles amb diverses temàtiques, en què el format consistia en el fet que un actor/actriu, en funció de l’espectacle, entra a l’aula presentant una situació, segons la temàtica escollida, sense que l’alumnat tingui coneixement que es tracti d’una obra teatral, sinó que creguin que és una situació real. A partir de la situació generada, amb l’impacte que genera en el grup, l’obra s’acompanya de la dinamització d’un debat reflexiu dels alumnes. En concret, a l’Institut de Castelló s’han representat un total de 6 passis de l’espectacle “Perfil d’èxit”, que exposa la construcció dels perfils a les xarxes socials i les conseqüències que se’n deriven. A l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava s’hi han representat 2 passis de l’espectacle “Selecció Natural”, que reflexiona al voltant de les causes, motivacions i conseqüències de l’assetjament escolar, d’una forma directa, propera i colpidora.

Gràcies a la Subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat per als programes municipals d'arts escèniques, música i arts visuals en l'àmbit de l'ensenyament reglat per al període 2022-2023 que va sol·licitar el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’ha pogut ampliar el nombre de passis, així com el nombre i franja d’edat d’alumnat al qual poder oferir aquesta campanya, que any rere any, sota la bona rebuda per part de la comunitat educativa, ha anat consolidant-se com a campanya educativa indispensable.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/205850_maigme-delacampanyadeteatree-colaraca-tellodempurie--1.htm