logo
Imprimir
10-05-2023 | 20:15hs
•PERPIGNAN 'LA RAYONNANTE'

Perpinyà proposa un compromís als municipis dels Pirineus Orientals contra la sequera

L'Ajuntament vol reforçar els esforços individuals i col·lectius per la gestió de l'aigua

L'Ajuntament de Perpinyà proposa una carta de compromís municipal a tot el departament a favor de l'estalvi d'aigua. "La situació de sequera és d'una intensitat sense precedents a la història recent del departament. Els Pirineus Orientals són l'únic departament que no han aixecat les restriccions a l'ús l'aigua des de la primavera del 2022", recorda el consistori, en un context en què a més, les mesures restrictives s'acaben d'endurir.

"En aquest context, i per tal d'evitar noves restriccions d'accés a l'aigua que podrien tenir conseqüències dramàtiques, és essencial accentuar l'estalvi d'aigua mitjançant un esforç col·lectiu de tots usuaris: particulars, empreses, entitats locals. Es planteja una carta de compromís a tots els municipis del departament com a part del pla d'acció d'emergència i responsabilitat a la sequera", explica el govern de Louis Aliot en un comunicat.

"Es tracta d'una primera iniciativa nacional destinada a augmentar l'esforç col·lectiu, però també per demanar mesures individuals d'estalvi de costos", diu l'Ajuntament de Perpinyà que, conscient "de la urgència de la situació" ja ha tirat endavant diverses restriccions.

En aquest sentit, detalla que ha aturat el reg dels espais verds, la neteja viària per aspersió i totes les fonts. El reg dels estadis (excepte Giral i Brutus) s'ha reduït al mínim estricte per mantenir la coberta vegetal i prevenir la mortalitat de la gespa i les dutxes dels vestidors del gimnàs estan tancades.

A més, l'Ajuntament de Perpinyà i la Prefectura dels Pirineus Orientals posaran en marxa, a partir del 31 de maig, una campanya de comunicació conjunta per conscienciar gestió de l'aigua.

Una feina de fa temps

Fa anys que l'Ajuntament de Perpinyà treballa per estalviar recursos hídrics. En els darrers tres anys, en l'àmbit d'espais verds i tot i l'augment de la seva superfície s'ha reduït un 42% l'aigua usada i en la neteja de la ciutat, un 48,5%.

En deu anys, el consum d'aigua de l'Ajuntament de Perpinyà ha passat 712.400 m3 a 321.300 m3, una reducció de més del 54%.

A més, s'estan estudiant projectes per reforçar l'estalvi, com ara la reutilització de l'aigua del filtre de les piscines municipals per al subministrament escombradores o la construcció d'un dipòsit d'emmagatzematge d'aigua subministrat pels canals de reg per regar el Parc Esportiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/204982_perpinyapropo-auncompromi-al-municipi-del-pirineu-oriental-contrala-equera-1.htm