logo
Imprimir
01-04-2023 | 13:01hs
•BESALú, VILA COMTAL

La Processó dels Dolors de Besalú, una tradició única al país

El dia de Dolors és una de les jornades més especials de la vila

Besalú va viure ahir un dels seus dies grans amb la celebració de la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. La jornada, que és festa local, és el dia gran de la Setmana Santa a la vila, amb els actes organitzats per la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú. El punt culminant va ser la tradicional Processó del vespre, un acte ple de fervor i recolliment que va congregar una multitud de vilatans, però també de gent vinguda d'arreu de les comarques gironines.

I és que la processó besaluenca és sens dubte un dels actes més destacats de la Pasqua a Catalunya, especialment a la demarcació de Girona. El fervor que senten els participants, la transmissió que se'n fa des de fa generacions i la cura amb què mantenen viva la tradició estaferms, manaies, jueus i apòstols fa de la Processó dels Dolors que se celebra cada divendres abans de Diumenge de Rams una jornada única arreu del país.

Els actes de la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors van començar ahir al matí amb una missa solemne que va servir de preludi del lliurament del penó a la Prior d'enguany, Núria Roura.

A la tarda, l'església de Sant Vicenç va acollir la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, sermó i cant de La Salve pel Cor d'Apòstols, acompanyats per l'orquestra La Principal de la Bisbal, i tot seguit es va procedir a l'entrada de Novicis i a la Professió de Congregants.

Ja al vespre, a les 7 es va celebrar una missa amb mossèn Miquel Oliveras, amb acompanyament del Cor Parroquial, i una desfilada dels Estaferms i el Maniple de Manaies pels carrers de la vila, mentre que poc després la comitiva va anar a buscar la Prior i les autoritats locals.

Tot seguit, a la plaça de la Llibertat, es van lliurar els premis del Dotzè Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, així com un guardó a Quim Quintana, Marc Cortada i Sasha Falgueras, del Maniple de Manaies, i a Júlia Masmitjà, del Cos d'Estaferms, pels seus quinze anys de participació en la Processó.

Finalment, a les 9 la Processó va recórrer, seguint l'itinerari habitual, els carrers i places de la vila comtal.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/201865_laproce-odel-dolor-debe-aluunatradiciounicaalpai--1.htm