logo
Imprimir
01-04-2023 | 00:53hs
•BESALú, VILA COMTAL

El fervor es passeja pels carrers i places de Besalú

La vila comtal ha celebrat avui la icònica Processó dels Dolors, el punt àlgid de la Festa dels Dolors

Besalú ha celebrat avui un dels seus esdeveniments més representatius. Els carrers de la vila comtal han aixoplugat la devoció de la Processó dels Dolors de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, una de les més antigues i icòniques de Catalunya.  

Així doncs, la Venerable Congregació, que enguany celebra el seu 324è aniversari, ha marcat el tret de sortida dels actes del Quinari i la Festivitat dels Dolors. Un programa d’actes que s’allargarà durant tota la Setmana de Passió, tot i que avui s’ha festejat l’acte cabdal amb la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, que aquest 2023 ha tingut com a Prior a Núria Roura (Besalú, 1962), qui ha rellevat a Maria Gratacós (Banyoles, 1958).

Com ja és habitual, la Processó besaluenca s’ha desenvolupat enmig d’una atmosfera on han confluït el seu fervor únic i excepcional i el fort component espiritual i històric que l’envolta. Concretament, la jornada s’ha iniciat amb una missa solemne (11h), acte que ha esdevingut l’avantsala del lliurament del penó a la Prior. Ja a la tarda, l’església de Sant Vicenç ha acollit la conclusió del Quinari amb Corona dels Dolors, sermó i cant de La Salve pel Cor d’Apòstols, acompanyats per l’orquestra La Principal de la Bisbal, i tot seguit han entrat en escena els Novicis i la Professió dels Congregants. Al vespre, abans de la processó, ha tingut lloc una missa amb mossèn Miquel Oliveras i una desfilada dels Estaferms i el Maniple de Manaies, actes que han arribat just abans que la comitiva anés a cercar a la Prior i a les autoritats locals. 

Ha estat al voltant de les nou del vespre quan ha arribat el plat fort d’aquest divendres. La Processó ha arrencat des de l’església de l’antic monestir de Sant Pere i ha resseguit amb el seu ritme profund i pausat l’itinerari habitual pels carrers, places i entorns de la localitat garrotxina.

Concurs i guardons

A banda de la Processó, la jornada d’avui també ha esdevingut el context del dotzè Concurs de Dibuix de la Processó de la Mare de Déu dels Dolors, que s’ha fet a la tarda a la plaça de la Llibertat. I també ha estat un dia de reconeixements, tenint en compte que s’han lliurat guardons a Quim Quintana, Marc Cortada i Sasha Falgueras, del Maniple de Manaies, i a Júlia Masmitjà, del Cos d’Estaferms, pels seus 15 anys de participació en l’emblemàtica Processó.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/201796_elfervore-pa-ejapel-carrer-iplace-debe-alu-2.htm