logo
Imprimir
06-04-2023 | 10:10hs
•ALT EMPORDà

El Port de la Selva prepara el manat de la dotzena Fira de l’Espàrrec

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 15 i 16 d’abril i comptarà amb activitats gastronòmiques, culturals i tradicionals

El Port de la Selva celebrarà a mitjan abril un dels seus esdeveniments anuals més rellevant, la Fira de l’Espàrrec. Enguany, l’activitat arriba a la dotzena edició i comptarà amb propostes per a tots els gustos entre els dies 15 d’abril -dissabte- i 16 -diumenge-.

En efecte, el tret de sortida tindrà lloc el dissabte, amb la presentació del llibre ‘200 masos i veïnats del Cap de Creus’, obra d’Arnald Plujà, un acte que es farà a l’Espai Port (18h). A partir del vespre i fins a la nit, els locals de restauració del municipi costaner participaran en una ruta de tapes amb l’espàrrec com a protagonista. 

Més enllà d’aquesta arrencada, però, el gruix d’iniciatives es concentrarà al diumenge. Obrirà el programa la presentació de l’Agrupació de Petits Productors i Artesans de l’Alt Empordà -APPA-, que se celebrarà a la plaça d’en Pol Nadal i Mallol (11h) a càrrec de l’alcalde, Josep Maria Cervera, i amb la participació d’Enric Fontanals. També al matí es farà una passejada i un taller de plantes silvestres comestibles a l’entorn del municipi, una proposta que anirà acompanyada d’un tastat de cuina salvatge (de 10h a 13h); en aquest cas, cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme abans del dia 16 d’abril. Paral·lelament, petits i grans podran gaudir d’una tirolina gegant i un rocòdrom habilitat al Moll de la Timba i al Passeig del Mil·lenari (de 10.30h a 14h i de 15.30h a 18h), mentre que els carrers del poble gaudiran amb el ritme d’una cercavila amb música tradicional (12h). Al migdia, els visitants podran ballar a ritme de folk empordanès mitjançant l’actuació d’Alverd Oliva, un concert que es farà al Passeig del Mil·lenari, mentre que a la tarda l’edició d’enguany abaixarà la persiana amb una cantada d’havaneres i un cremat del Cap de Creus amenitzat amb el grup Mar d’Amunt del Port de la Selva, activitat que tindrà lloc a la Platja d’Aquí de Sota (18h). A més, a partir de les deu del matí i fins a les sis de la tarda, el carrer del Mar i el Passeig del Mil·lenari s’engalanarà amb tastets d’espàrrecs i una fira de comerç i artesania.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/201590_elportdela-elvapreparaelmanatdeladotzenafiradele-parrec-2.htm