logo
Imprimir
26-03-2023 | 18:45hs
•ESPORTS

Cécile Lejeune (Massi-Tactic) guanya a Pontevedra i es col·loca líder de la Copa d’Espanya en categoria Elit

La ciclista francesa s’imposa a l’esprint després de completar un recorregut de 99 quilòmetres i encapçala un podi que completen dues corredores del Laboral Kutxa: Alba Teruel i Eneritz Vadillo

El Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team, de Torroella de Montgrí, ha sigut avui el principal protagonista del Gran Premi Cidade de Pontevedra, la tercera cita puntuable de la Copa d’Espanya Femenina Cofidis de ciclisme. Una de les seves corredores, Cécile Lejeune, ha aconseguit la victòria de la cursa i d’aquesta manera es col·loca líder de la classificació de la categoria Elit. La francesa s’ha vist involucrada en una caiguda però malgrat això ha sigut la més ràpida en completar els 99 quilòmetres del recorregut, superant Alba Teruel i Eneritz Vadillo, totes dues del Laboral Kutxa, que l’han acompanyat al podi. Per part del conjunt empordanès també han competit Adèle Normand (15a), Elisabet Escursell (27a), Aurela Nerlo (29a), Estefania Jiménez (42a), Vera Vilaça (43a) i Patricia Ortega (49).

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, fa una valoració “molt positiva” d’aquest resultat i subratlla que “estem molt contents i satisfets, és una victòria que no ens sorprèn i que l’esperàvem, perquè en les dues proves anteriors de la Copa d’Espanya vam ser l’equip més combatiu i ha sigut avui quan hem rematat la feina. S’ha lluitat molt per aconseguir-ho. Aquest lideratge a la categoria Elit corrobora el bon moment de forma de la Cécile (Lejeune), que està demostrant amb el seu rendiment en d’altres proves que està realitzant una molt bona temporada”.

 De la seva banda, Cécile Lejeune ha reconegut que “a l’inici no tenia massa bones cames” sobretot després de patir una caiguda que fins i tot ha aturat la cursa. Superada la primera ascensió “s’ha format un grup d’unes quinze corredores, amb alguns atacs d’equips com el Laboral Kutxa” i l’Eneicat “controlant bastant bé la situació”. No ha sigut fins al segon port que “hem intentat guanyar els punts de la muntanya, però no he sigut capaç. Baixant he mirat de tancar el forat que s’havia produït amb les dues escapades i no ho he aconseguit fins que el terreny ha sigut més pla. Allà m’he anat acostant de mica en mica i a 1.500 metres de l’arribada m’he col·locat a la seva roda per acabar guanyant-les a l’esprint”.

 El Massi-Tactic tornarà a competir el 16 d’abril en el Grand Prix Féminin de Chambéry, una prova internacional de categoria 1.1. D’altra banda, la següent cita puntuable de la Copa d’Espanya Femenina Cofidis arribarà el 22 d’abril amb el III Gran Premi Villaquilambre, a Lleó. 

Cinquè any competint a l’elit dins d’un club fundat l’any 1990

El Massi-Tactic és el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, està dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González i aquest 2023 disputa la cinquena temporada consecutiva com a conjunt continental. El seu principal objectiu per aquest any és professionalitzar-se al cent per cent. Està format per 12 ciclistes, 4 d’elles catalanes (Patricia Ortega, Iris Gómez, Elisabet Escursell i Estefania Jiménez), per encarar un curs que s’allargarà fins el mes de setembre. L’equip correrà una trentena de curses nacionals i internacionals, algunes de les quals de categoria UCI WorldTour, el primer nivell, competint per Espanya i també a Itàlia, Bèlgica, França i Suïssa.

El CC Baix Ter es va fundar el 1990, compta actualment amb 110 ciclistes i més de 200 socis. Va crear el seu primer equip fa més d’una dècada per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. El salt a la Unió Ciclista Internacional (UCI) es va produir el passat 2019, encara que el club empordanès ha continuat apostant amb força pel creixement del seu planter. Disposa d’una escola i també d’un segon equip, el nou Massi-Tactic Academy que substitueix l’antic Catema.cat. Aquest filial està concebut per ascendir promeses catalanes en un període d’entre sis mesos i dos anys i poder tenir, en un futur, un primer equip format per gairebé la totalitat de ciclistes de Catalunya.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/201367_cecilelejeunema-i-tacticguanyaapontevedraie-collocaliderdelacopade-panyaencategoriaelit-1.htm