logo
Imprimir
23-03-2023 | 21:01hs
•BESALú, VILA COMTAL

Visitar Besalú, una cita amb la història, la cultura i la natura

La vila comtal és un dels pobles amb més encant del país

Història, cultura i natura són els principals atractius de Besalú, un dels pobles amb més encant del país. No hi ha visitant que no es rendeixi als encants de Besalú i la vila garrotxina és considerada, pràcticament de manera unànime, com un dels pobles més bells de Catalunya, una distinció que reconeix l’atractiu de diversos llocs icònics d’aquest nucli on el passat és a cada cantonada.
 
Visitar Besalú és bona idea durant tot l'any, però llueix especialment a la primavera, i per això és una destinació ideal per a fer una escapada de Setmana Santa. Aquests dies, l'Oficina de Turisme ofereix dos tipus de visites guiades per conèixer la vila amb profunditat.
 
La cara més coneguda de Besalú és, evidentment, el pont medieval, una estructura de més de 150 metres de llargada que travessa el riu Fluvià des del segle XII i que és la porta d'accés al nucli medieval. Durant els anys, ha patit diverses reconstruccions i restauracions, especialment la que va tirar-se endavant després que durant la Guerra Civil Espanyola es destruïssin dos dels seus arcs.
 
Però més enllà d’aquest espai monumental Besalú compta amb altres elements de gran interès que llueixen durant tot l'any, com l'entramat de carrerons que recorden l'important passat jueu del poble.
 
Cal tenir en compte que la comunitat jueva es va establir en aquesta població al segle IX i va conviure-hi durant segles, fins que en va ser expulsada per ordre dels Reis Catòlics. Una bona mostra del llegat jueu és el Micvé, un bany ritual utilitzat per a la purificació d’homes i dones en els rituals del judaisme. Aquest espai del segle XII, descobert el 1964 a causa d’unes obres, són els únics banys de l’època medieval que queden a tota Espanya, i dels pocs d’arreu d’Europa.
 
I pels amants del circ i les arts escèniques, Besalú també compta amb Circusland, el primer museu dedicat al circ d’Europa, ubicat a l’antiga casa de l’abat de Sant Pere.
 
El comerç de la vila o tot l'entorn natural de Besalú, amb rutes per fer senderisme o ciclisme, són altres encants de la zona.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/201109_vi-itarbe-aluunacitaamblahi-torialaculturailanatura-1.htm