logo
Imprimir
21-03-2023 | 15:33hs
•+ NOTíCIES

Més de 100.000 articles donats per empreses a entitats socials gràcies al programa 'ReUtilitza'm' de CaixaBank

'ReUtilitza'm' construeix una xarxa de solidaritat entre empreses, amb material en desús o descatalogat, i entitats socials que el necessiten

El programa 'ReUtilitza'm' de CaixaBank ha superat en tres anys els 100.000 articles donats per empreses a entitats socials. Des del 2020, aquesta xarxa empresarial de solidaritat ha impactat sobre més de 600 entitats socials de tot el país, que han pogut renovar el seu mobiliari, els equips informàtics o el material d'oficina gràcies a l'impuls solidari de mig centenar d'empreses i a la infraestructura creada per l'entitat financera. En concret, a Catalunya, 160 entitats socials han rebut més de 23.000 donacions.

A causa de l'excel·lent acolliment del programa, CaixaBank ha donat un nou impuls a aquesta iniciativa i ha llançat una plataforma des de la qual empreses donants i entitats socials beneficiàries podran connectar i gestionar directament les donacions de material i la seva recollida. La web (cabkreutilizame.com/ca/), que constitueix un important pas per incrementar l'abast d'aquest programa d'economia circular, ja està operativa i accessible per a qualsevol empresa o entitat, sigui o no client de CaixaBank.

Gràcies a aquest programa, s'han realitzat lliuraments de material reutilitzable a entitats socials com Càritas, Banc d'Aliments, AECC, Creu Roja, o Projecte Home, així com a nombroses organitzacions d'àmbit local, entre les quals figuren algunes com Fundació Vimar, Fundació La Fageda, Fundació Altem, Fundació Ramon Noguera, Fundació Els Joncs, Llars Amistat Oxalis, Fundació Oscobe, Fundació Aspronis, entre altres.

Adequació a la nova Llei de residus

El programa, que s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, permet a les empreses adequar-se a la nova Llei 7/2022 de Residus i Sòls Contaminats, que prohibeix la destrucció d'excedents de productes no peribles com tèxtils, joguines o aparells electrònics, entre d'altres, i els anima a reutilitzar-los o donar-los.

A això se sumen altres beneficis per a les empreses participants, com l'estalvi de costos d'emmagatzematge i de destrucció de material o el reforç del seu compromís social, ja que ajuden a entitats dedicades a l'atenció a col·lectius desfavorits. També, incideix en la millora de la reputació social de l'empresa contribuint a la sostenibilitat i l'economia circular.

De fet, els 100.000 articles que fins ara s'han reutilitzat han evitat generar més de 2.000 tones de CO2, segons el càlcul d'AERESS (Associació Espanyola de Recuperadors d'Economia Social i Solidària). Aquesta quantitat correspon al CO2 que s'hauria generat en fabricar de nou els articles que s'han reutilitzat.

Garantia de fiabilitat
CaixaBank és l'única entitat financera que ha posat en marxa una iniciativa d'aquest tipus i ha volgut fer-ho, a més, garantint la fiabilitat de les donacions. Gràcies a la seva profunda implantació als territoris en els quals opera, l'entitat manté una estreta relació amb el teixit empresarial i amb l'ecosistema social, per la qual cosa coneix de primera mà els donants i receptors.

Una vegada formin part del projecte, les empreses podran publicar el material que desitgen donar a la web i les entitats socials podran consultar i sol·licitar allò que necessitin. El material serà assignat segons la disponibilitat i per ordre de sol·licitud. La recollida del material serà a càrrec de l'entitat beneficiària.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank
CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb més de 3.900 oficines retail i presència a més 2.200 municipis de tot el país, pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva part, la considera com a empresa líder contra el canvi climàtic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200835_me-de100000article-donat-perempre-e-aentitat-ocial-gracie-alprogramareutilitzamdecaixabank-2.htm