logo
Imprimir
21-03-2023 | 13:47hs
•POLíTICA

Sílvia Paneque: «Implementaré una targeta de ciutadania que serveixi per donar als gironins i gironines tots els serveis que ofereix l’Ajuntament»

La targeta de ciutadania de Girona serà una clau mestra que permet resoldre gestions i accedir a molts dels serveis locals de la manera més àgil possible

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque està convençuda que els pròxims anys l’Ajuntament de Girona pot fer un pas endavant cap a l’excel·lència en la gestió que ofereix a la ciutadania. Aquesta voluntat de proximitat i de servei té com a proposta estrella que els serveis de l’Ajuntament de Girona càpiguen en una butxaca amb una «targeta de ciutadania», un document que identifica els gironins i gironines i els obre les portes tant per a fer gestions de manera senzilla com per accedir a serveis, promocions, subvencions, ajuts o drets. La targeta és d’ús exclusivament personal i no transferible. La candidata a l’alcaldia de Girona està estudiant que aquesta targeta tingui una versió junior per a nens i nenes de Girona de cinc a divuit anys.

«Imagino un Ajuntament eficaç al servei de la gent de Girona i la ‘targeta de ciutadania’ hi pot ajudar molt», ha explicat Sílvia Paneque. «La plataforma ‘Gironins pel Canvi’ ha iniciat diferents taules per debatre propostes de progrés i transformació. Crec que la implantació d’aquesta targeta forma part d’aquest procés de transformació perquè estableix nous paràmetres en la relació entre l’Ajuntament i els gironins i gironines, reforça el caràcter social de les polítiques públiques de mobilitat i facilita la vida a la ciutat», conclou la candidata i portaveu del grup socialista de Girona.

La targeta de ciutadania permetrà carregar-hi efectiu per a la utilització del servei sense una tarifa preestablerta, donarà accés al servei públic de transport a través d’un sistema que identificarà la tarifa de cada usuari inclosa la gratuïtat per als menors de divuit anys i els majors de 65 així com la gratuïtat per fer els desplaçaments en autobús des de qualsevol punt de Girona fins a l’Hospital Josep Trueta, l’Hospital de Santa Caterina i el CAP Güell. Serà una targeta amb la qual els usuaris també podran accedir de manera gratuïta als museus de la ciutat, al servei de préstec i utilització de les biblioteques públiques i al sistema de bicicletes públiques.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200831_-ilviapanequeimplementareunatargetadeciutadaniaque-erveixiperdonaral-gironin-igironine-tot-el-ervei-queofereixlajuntament-1.htm