logo
Imprimir
18-03-2023 | 22:07hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú inaugura l'escultura 'El puntal de les flames' a tocar del Molí d'en Subirós

És la peça col·lectiva realitzada durant la 25a Fira de la Forja

Besalú ha inaugurat aquest dissabte l'escultura "El puntal de les flames", realitzada de forma col·lectiva durant la 25a edició de la Fira de la Forja que organitza Acunç. La peça és un homenatge a totes les persones que donen suport als forjadors i les forjadores i fan possible que gaudeixin de les trobades que realitzen.
 
Creada durant la fira del 2022 per 68 forjadors, l'escultura evoca el foc i està instal·lada davant del Molí d'en Subirós. El forjador Joel Amat, d'Acunç, ha explicat que la peça es va fer per grups, segons l'experiència dels forjadors, i que la "gràcia és que està feta sense soldadures, en calent, anar escalfant i anar picant", excepte la part de les flames, que es va reforçar perquè no es trenquessin.
 
Durant l'acte d'inauguració, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha lloat les diverses escultures que els forjadors han anat instal·lant a la vila comtal al llarg dels anys i ha apuntat la possibilitat de plasmar en un plànol una ruta per poder fer un recorregut que reivindiqui l'art i la feina dels forjadors besaluencs.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200665_be-aluinaugurale-culturaelpuntaldele-flame-atocardelmoliden-ubiro--1.htm