logo
Imprimir
17-03-2023 | 16:56hs
•ALT EMPORDà

Ingressa a presó un home per tres robatoris amb força i tres furts en un aparcament a Figueres

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, concretament cinc valorades totes elles en 3.170 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 15 de març, a Figueres, un home de 39 anys, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força, tres delictes de furt i un delicte de danys.

La detenció és resultat d'una investigació oberta a principis de març després de detectar-se una sèrie de robatoris amb força comesos amb el mateix modus operandi, principalment en trasters i aparcaments comunitaris de l'Avinguda Salvador Dalí, a la localitat de Figueres. Concretament, entre els dies 5 i 13 de març, es van produir set delictes contra el patrimoni.

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, concretament cinc valorades totes elles en 3.170 euros.

Durant el decurs de la investigació, els mossos van detectar que la manera d'actuar era sempre la mateixa i que es tractava d'un mateix autor.

Fetes les indagacions es va determinar l'autoria dels robatoris i el passat dia 15 de març els mossos van localitzar i detenir el lladre a Figueres.

El detingut, que acumula més d'una vintena d'antecedents, va passar el dia 16 a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.

Els mossos assenyalen un seguit de mesures i consells de prevenció per evitar robatoris en trasters.

Consells de seguretat als trasters:

- No guardeu objectes de valor dins del traster, no és una caixa forta.

- Si guardeu bicicletes (que no és aconsellable si són de valor) cal lligar-les entre elles o ancorar-les en un punt fix.

Mesures de seguretat:

- Porta: preferiblement de seguretat o reforçada, amb doble pany de seguretat, també caldria posar una barra protectora anti palanca.

- Porta d'accés al pàrquing: assegureu-vos que en sortir quedi tancada per evitar l'accés de qualsevol persona aliena a la comunitat.

- Càmera de seguretat: la instal·lació d'un sistema d'alarma amb càmeres de seguretat pot ser una bona mesura dissuasiva.

Important

- Si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.

- Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s'hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.
La vostra col·laboració és imprescindible per prevenir i investigar els delictes.

Si heu de presentar una denúncia

- Adreceu-vos a les oficines d'Atenció al Ciutadà dels Mossos d'Esquadra o de Policia Local.

- Porteu un document d'identificació personal.

- Porteu una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades de cadascun.

 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200530_ingre-aapre-ounhomepertre-robatori-ambforcaitre-furt-enunaparcamentafiguere--2.htm