logo
Imprimir
17-03-2023 | 13:13hs
•POLíTICA

El PP gironí mostra el seu 'respecte a totes les víctimes del terrorisme' en l'homenatge a Santos Santamaría

Veray i altres representants populars se sumen a l'acte de record del mosso assassinat per ETA el 2001

El Partit Popular de Girona s'ha sumat al sentit homenatge al mosso Santos Santamaría, assassinat per ETA el 2001, que Roses acull cada any per recordar totes les víctimes del terrorisme. A l'acte hi ha assistit el president del Partit Popular a la província de Girona, Jaume Veray, que ha assenyalat que "des del PP hem vingut a mostrar el nostre respecte a totes les víctimes del terrorisme, sempre les tindrem al nostre cor i pensament".

A més de Veray, en nom del PP també hi ha assistit Daniel Ruiz, secretari general del PP Gironí; Àngela Domènech, vicesecretària de Comunicació del partit i candidata a l'alcaldia de Figueres; Alfonso Sánchez, secretari d'Organització i Manel Escobar, regidor del PP a Roses.

Com cada 17 de març, el monòlit a la urbanització de Santa Margarida ha estat l'escenari per recordar Santamaría per part de familiars, amics i companys del cos i de la policia local.

El 17 de març del 2001, amb només 32 anys, Santos Santamaría es va convertir en el primer Mosso d'Esquadra mort en un atemptat terrorista. Va perdre la vida després que ETA fes explotar un cotxe ple d'explosius davant de l'hotel Montecarlo de Roses. A l'atemptat també van resultar ferits tres policies locals.


El municipi el va nomenar fill adoptiu de la localitat a títol pòstum.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200520_elppgironimo-trael-eure-pecteatote-le-victime-delterrori-meenlhomenatgea-anto-antamaria-1.htm