logo
Imprimir
14-03-2023 | 15:37hs
•ALT EMPORDà

Llançà estrena quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Un acord entre Endesa X Way i l'Ajuntament permet instal·lar-ne a la zona del port i a tocar del nucli antic

Llançà ha estrenat els seus quatre primers punts de recàrrega per a vehicles elèctrics gràcies a un acord entre Endesa X Way, la nova línia de negoci d'Endesa dedicada exclusivament la mobilitat elèctrica, i l'Ajuntament de Llançà.

A l'avinguda Pau Casals, a prop de port, s'ha instal·lat un carregador ràpid a 60 kW que permet alimentar dos vehicles de manera simultània i que puguin carregar la bateria per a 100 quilòmetres d'autonomia entre 15 i 30 minuts.

A la plaça de les Esplanes, més propera al nucli antic del municipi, s'ha instal·lat un equip semiràpid a 22 kW que també permet connectar dos vehicles alhora, en aquest cas amb un temps mitjà d'entre 45 minuts i 1 hora de recàrrega per poder circular durant 100 quilòmetres, per aquelles persones que tinguin pensada fer una visita més llarga a la població.

Són carregadors universals amb els estàndards europeus de manera que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Pol Olivella, de Desenvolupament d'infraestructura de vehicle elèctric a Endesa X Way, destaca que "Llançà és un municipi estratègic per continuar facilitant i promovent la mobilitat elèctrica i sostenible. Està molt a prop de la frontera amb França per la N-260 i enllaça amb l'inici del Golf de Lleó..." "A més, els dos punts de recàrrega ràpids (60kW) que hem posat en servei aquí a Llançà són els primers del tram nord de la Costa Brava des de l'Escala, on hi tenim dos equips, i completen l'oferta de la zona propera al Cap de Creus juntament amb els punts que tenim operatius a Cadaqués", indica.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Escarpanter, valora "molt positivament que per fi a Llançà es disposi d'un servei d'aquest tipus tan necessari i que aquests estiguin repartits en els nuclis més importants del poble: Port i Vila. Pensem que tant per la gent del poble com pels nostres visitants, serà quelcom molt ben rebut i que se'n farà molt d'ús i també afegeix que no descarta seguir en converses per anar ampliant els llocs de futurs carregadors per a cotxes elèctrics en altres zones de Llançà".

La recàrrega de vehicles elèctrics es pot fer d'una manera molt senzilla gràcies a l'aplicació per a mòbils d'Endesa X Way (disponible en IOS i Android). A través d'aquesta plataforma digital,els usuaris poden localitzar l'estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

Desplegament de xarxa de recàrrega d'ús públic

Actualment, Endesa X Way té instal·lats 4.200 punts de recàrrega públics a tot l'Estat, una quarta part dels quals (més de 1.000) són a Catalunya. En el cas concret de la comarca de l'Alt Empordà, Endesa X Way ja compta amb 38 punts de recàrrega, en municipis com Figueres, La Jonquera, Vilamalla, Llers, L'Escala, Colera, Cadaqués, entre d'altres, a més dels quatre de Llançà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/200146_llancae-trenaquatrepunt-derecarregaperavehicle-electric--1.htm