logo
Imprimir
06-03-2023 | 14:01hs
•ESPORTS

La Jonquera, escenari de la quarta edició d’un Open BTT que aplegarà uns 300 ciclistes

El club esportiu Tramuntana X-Trem i l’Ajuntament organitzen una competició que tindrà esportistes locals destacats com ara Gerard Blanch o Júlia Pujol

Aquest diumenge, 12 de març, se celebrarà la quarta edició de l’Open BTT Girona-La Jonquera, la segona prova del calendari Open BTT després de la cursa d’aquest cap de setmana passat a Vilajuïga. L’esdeveniment està organitzat pel club esportiu Tramuntana X-Trem i l'Ajuntament de la Jonquera, i arribarà de la mà juntament amb la Kids Cup, la prova adreçada als més joves.

 En concret, l’Open alberenc consta d’un circuit permanent abalisat de set quilòmetres –els participants hauran de completar 35 quilòmetres– marcat amb panells grocs i negres i amb sortida i arribada al nucli urbà. Un dels grans atractius serà l’entorn, tenint en compte que es resseguiran els dòlmens que hi ha a la falda de l’Ermita de Santa Llúcia, entre altres zones d’interès. El tret de sortida de les proves Elit i Master es farà a les deu del matí, mentre que una hora abans s’iniciarà la Kids Cup (recorregut d’11 quilòmetres). Com sempre, tal com detalla el cap de la Policia Local de la Jonquera, Alonso Caballero, s’han dut a terme amb caràcter previ unes sessions de planificació de servei per establir la logística de la prova i millorar possibles aspectes d’altres anys.

 En total, s’estima una participació d’uns 300 esportistes, entre els quals destaquen noms com ara els alt-empordanesos Gerard Blanch (Radikal Bikes), guanyador de les tres edicions anteriors, o la local Júlia Pujol (CC Baix Ter). Després de Vilajuïga i la Jonquera, l’Open BTT continuarà a Castell d’Aro (16 d’abril), Quart (7 de maig) i, finalment, Sant Hilari de Sacalm (3 de juny).

 Retorn econòmic i activitats complementàries                                       

El regidor d’Esports del consistori, Jordi Picornell, destaca que «a banda de promocionar el turisme esportiu, que és un dels grans objectius, també és un atractiu per al poble, ja que tots aquests corredors i corredores venen amb les seves famílies i el dia abans ja pernocten una quarantena d’autocaravanes; això significa que consumiran als nostres restaurants, botigues...». «I, el dia de la cursa, l’impacte encara és més gran, perquè venen tots els altres participants i el poble es veu molt ple gràcies a aquest esdeveniment», afegeix Picornell, que també apunta que s’han elaborat uns fulletons amb informació local relativa a l’oferta de restauració, oci o cultural, entre d’altres.

 En aquesta línia, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme i Cultura, Lluïsa Macias, ressalta que proves com l’Open BTT són importants perquè «vinculen la Jonquera amb l’esport i la natura, i això sempre és un reconeixement social». Així, la regidora afegeix que s’han organitzat activitats pensades pels participants i els acompanyants de l’Open BTT perquè puguin gaudir d’un cap de setmana esportiu i també cultural: «Són activitats que es poden combinar amb la cursa, com ara l’obra de teatre Laia que es farà el divendres a la Societat Unió Jonquerenca; la Mostra de Productes de l’Empordà, que tindrà lloc el dissabte al Centre d’Interpretació de l’Albera-Can Laporta; les visites guiades gratuïtes al Museu de l’Exili i als búnquers de la Jonquera, també el dissabte; un tast de vins o un taller de sabons. Totes les activitats i els horaris es poden consultar als canals de Visit la Jonquera». «Hem fet un programa obert a tothom, però pensat per a la gent que ens visitarà aquest cap de setmana; esperem que tingui una bona repercussió als nostres negocis», conclou abans de posar èmfasi a la marca turística creada fa poc, La Jonquera Inesperada, que volen donar a conèixer amb esdeveniments com, precisament, l’Open ciclista




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/199411_lajonquerae-cenaridelaquartaediciodunopenbttqueaplegaraun-300cicli-te--2.htm