logo
Imprimir
02-03-2023 | 20:08hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot obre un nou servei de suport a les famílies en temes de criança i educació

El SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies) és un espai per assessorar i donar suport puntual a famílies amb infants de 0 a 18 anys en qüestions relacionades amb la criança i l’educació

El SOAF és un espai de suport, orientació i acompanyament a la criança i l’educació dels fills i filles. Professionals especialitzats ofereixen orientació i pautes educatives, escolta i atenció als dubtes de les famílies. Així com eines i estratègies pràctiques i efectives per resoldre situacions de dificultat o problemes relacionats amb la criança i l’educació.

L’educació dels fills i filles genera sovint interrogants i preguntes. El SOAF té l’objectiu d’orientar i ajudar les famílies a trobar respostes, aspectes de la criança en els quals podem necessitar un acompanyament en moments puntuals.

El SOAF és un espai per parlar en calma, en un entorn de privacitat i confiança en el qual les famílies hi poden expressar qualsevol dubte o inquietud: potenciar l’autoestima, límits, donar autonomia, promoure hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, ús de pantalles i xarxes socials, etc.

És un servei gratuït i universal adreçat a totes les famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys de la Garrotxa. Està ubicat a l’Espai Famílies (carrer de les Estires, 5, d’Olot) i cal demanar hora al telèfon 659 144 610 (trucant o per whatsapp).

L’inici del servei es preveu per aquest mateix mes de març.

El SOAF també permetrà detectar i prevenir dificultats emocionals o relacionals que de no treballar-se podrien derivar en situacions de risc o desprotecció dels infants i adolescents. El SOAF és un servei complementari als serveis socials, sanitaris, educatius i de lleure.

El SOAF és un servei impulsat per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/199082_olotobreunnou-erveide-uportale-familie-enteme-decriancaieducacio-1.htm