logo
Imprimir
02-03-2023 | 20:00hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L’Ajuntament d’Olot inicia el procés per destinar a coworking diversos locals interiors de les Galeries del Mig

La proposta arriba després de l’èxit assolit amb Ca-nyera i la demanda d’emprenedors que busquen un espai on iniciar la seva activita

Amb tres anys d’existència, l’espai de coworking Ca-nyera es troba al 100% de la seva capacitat. Des dels seus inicis, un gran nombre d’empreses i emprenedores es van interessar en poder ubicar la seva seu a la superfície dels antics Magatzems Guitart; al carrer Aigua número 5 d’Olot.

El projecte s’emmarca en el conjunt d’accions impulsades des del PIAM del Nucli Antic amb la voluntat d’esdevenir un element dinamitzador i integrador d’aquesta zona del centre de la ciutat. Un objectiu que s’ha consolidat en només tres anys. Actualment, als seus 175 m2 de superfície comparteixen espai un total d’onze empreses que utilitzen els divuit llocs de treball existents. Es tracta de productores d’audiovisuals, agència de viatges i guiatge, arquitectura, estratègies de comunicació, anàlisi de dades i Big Data.

Davant l’interès generat i el gran nombre d’emprenedors i emprenedores que cerquen un espai on començar el seu negoci, l’Ajuntament d’Olot ha iniciat els tràmits per poder crear un nou espai de coworking. En concret, estudia destinar-hi 14 locals interiors situats a la planta semisoterrada de la Plaça del Mig i ja ha arrencat els contactes i trobades amb la propietat. En total, es tracta de 455,13 m2 dividits en locals de diverses mides d’entre 23 a 50 m2.

“D’aquesta manera volem donar resposta a les necessitats detectades a la ciutadania perquè joves emprenedors puguin iniciar el seu negoci a Olot i puguin disposar d’un espai en condicions per fer-ho”, ha assenyalat el regidor Estanis Vayreda. En aquests moments, la majoria de locals estan buits i alguns des de fa molts anys, en un context de crisi general de les galeries comercials de moltes ciutats, que han anat tancant. “La possibilitat d’ocupar amb empreses aquestes galeries seria un guany no només pels mateixos emprenedors, sinó també pel centre de la ciutat, atesa l’excel·lent ubicació d’aquests espais” ha afegit Vayreda.

El procés ha començat encarregant una taxació dels locals de les galeries i, a partir d’aquí, caldrà iniciar un procés de licitació públic, on els propietaris que ho desitgin puguin oferir els locals a l’Ajuntament.

Un espai amb molta activitat

Construïda l’any 1986, la Plaça del Mig és una de les galeries comercials de què disposa la ciutat. Situada entre el carrer Antoni Llopis i el carrer Major, ha anat consolidant els locals amb sortida a la mateixa plaça i al Mercat d’Olot. Els espais interiors són els que en aquests moments tenen més dificultats a l’hora de trobar una activitat que s’hi vulgui ubicar.

Amb aquesta proposta es vol revitalitzar aquest espai del centre de la ciutat amb la possibilitat que s’hi instal·lin persones que engeguen el seu negoci i no requereixen de molt d’espai per portar-la a terme. També, tal com es realitza a Ca-nyera, la idea és que els emprenedors puguin compartir espai i unir esforços.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de DinàmiG que atén presencialment amb cita prèvia i s’hi pot contactar via telèfon al 972 27 91 42 o a través del correu electrònic suport.empresa@dinamig.cat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/199081_lajuntamentdolotiniciaelproce-perde-tinaracoworkingdiver-o-local-interior-dele-galerie-delmig-1.htm