logo
Imprimir
23-02-2023 | 21:22hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Creació de la Unitat Operativa de la Policia Municipal d’Olot

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous aprova la modificació de la plantilla de personal de 2023 que permetrà la creació de 3 noves places per a la Policia Municipal

En el Ple d’aquest mes de febrer, l’Ajuntament d’Olot ha aprovat la modificació de la plantilla de personal per a l’any 2023. A la sessió d’aquest dijous s’han incorporat els canvis que s’han produït a la Corporació a causa de les baixes de personal o bé pel resultat dels processos selectius que s’han portat a terme des de l’anterior aprovació. Un dels aspectes que incorpora la proposta que s’ha aprovat en el Ple és la creació de les tres noves places resultat de la taxa de reposició (jubilació del personal municipal). Les incorporacions es destinaran a la Policia Municipal d’Olot per tal que pugui ampliar la plantilla actual (formada per 48 agents). El punt s’ha aprovat amb la unanimitat del Ple.

Amb la creació de tres noves places a la Policia, s’inicia el procés per a la creació de la Unitat Operativa. Inicialment s’iniciarà amb la Unitat Canina que es preveu que es pugui ampliar a la que s’incorporaran els nous agents. En total, la nova Unitat estarà formada per un caporal i tres agents i actuarà sobre l’incivisme i la millora de la seguretat ciutadana fent front a la delinqüència habitual, ocupacions il·legals i la planificació de controls a espais potencialment conflictius.

Es preveu que la nova Unitat treballi principalment en els torns de tarda i de nit i que sigui un servei de reforç al servei bàsic de cobertura de les 24 hores del dia. Tindrà incidència al Nucli Antic, especialment en horari comercial, però també prioritzarà el patrullatge a peu pels barris.

D’altra banda, el ple d'aquest dijous també ha donat compte de la rectificació del Padró Municipal d'Habitants a dia 1 de gener de 2022 que compta amb 36.716 habitants, el que representa un increment de 417 persones en relació al 2021.

La sessió d’aquest mes de febrer ha convalidat per unanimitat el conveni entre l'Ajuntament d'Olot i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per a l'execució del projecte d'ús d'energies renovables i climatització de la Residència Montsacopa. Les dues institucions han acordat tirar endavant l’actuació amb fons propis, ja que no ha estat inclosa per manca de pressupost en la convocatòria d’ajuts Next Generation. Precisament, el plenari també ha aprovat el Pla d'Actuació Municipal per a la gestió dels subprojectes i actuacions vinculades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que també ha comptat amb el suport de tots els grups municipals del plenari.

El Ple de l'Ajuntament d'Olot ha acordat aquest dijous l’acord sobre la concessió dels Serveis Funeraris de la ciutat. L’Ajuntament i l’empresa concessionària del cementiri han acordat l’ampliació de la Sala de Cerimònies que passarà a tenir capacitat per a unes 400 persones i millorarà la seva climatització. El punt ha comptat amb el vot favorable de l'equip de govern de JuntsxCat, el suport d’ERC i l'abstenció del PSC i la CUP.

D'altra banda, el ple també ha adjudicat amb els vots favorables de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de PSC i la CUP l’adjudicació del contracte per a l’assessorament i gestió d’infraccions de trànsit. Un altre dels punts tractats al Plenari ha estat l'aprovació inicial del reglament d'ús de les àrees d'esbarjo caní que ha rebut el suport de tots els grups municipals. Aquest dilluns s’ha posat en marxa la primera zona d'esbarjo per a gossos situada a la llera de riu Fluvià amb 1000 m2 i un espai destinat a cadells o animals en període d'aprenentatge i socialització, entre altres. Aquest dimecres ja s’hi han instal·lat elements d’agilitat. El reglament estableix les bases d'ús, funcionament, gestió i règim sancionador d'aquests espais imprescindibles pel benestar dels gossos; que permeten la promoció de la tinença responsable d'animals domèstics així com fomentar la convivència ciutadana i les relacions veïnals.

En l'apartat de mocions, s’ha aprovat la moció de la CUP sobre el reaprofitament dels aliments excedents dels menjadors i casals d'estiu que ha rebut el vot a favor de tots els grups municipals. D’altra banda, no ha prosperat la moció sobre la gestió de l'Hospital d'Olot i Comarca de la Garrotxa. El punt ha comptat amb el vot a favor de la CUP, l’abstenció de JuntsxCat i ERC, i en contra del PSC. En aquest cas, el plenari ha acordat que es traslladarà la proposta al Patronat de l’Hospital.

El plenari d’aquest mes de febrer també ha tingut un record a la figura del professor i historiador Josep Catà, membre del PEHOC que va morir a finals de 2021. La seva dona, Fina Vallès, ha dirigit unes paraules al plenari al qual havien assistit habitualment.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/198400_creaciodelaunitatoperativadelapoliciamunicipaldolot-1.htm