logo
Imprimir
06-02-2023 | 15:07hs
•CATALUNYA

CaixaBank finança als regants la posada en marxa de la xarxa de Regadiu del Baix Segre

Aquesta inversió portarà a unes produccions més estables, i més productivitat i eficiència a les finques

Més de 45 milions d'euros del fons Next Generation de la UE es destinaran a modernitzar regadius a Lleida, seguint criteris d'adaptació al canvi climàtic i eficiència per protegir els recursos hídrics. Així ho preveu un conveni que el ministeri d'Agricultura va fer públic al Juliol 2022 al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per encarregar la redacció de projectes i l'execució d'obres a l'empresa estatal Seiasa.

Preveu més de 17,1 milions d'euros per a la modernització integrals de les comunitats de regants de Vincamet-Vilaró, Llitera-Persio, Seròs, Llitera-Vincamet i Serrabrisa Monfret, que inclouen els termes municipals d'Aitona, Seròs i Fraga (Osca).

El conveni preveu que la comunitat d'usuaris afectada per l'actuació subscriurà un conveni regulador amb SEIASA, en el qual es preveuran les condicions de finançament i construcció, entrega, recepció i seguiment mediambiental de les obres de modernització i consolidació de regadius. Concretament, es preveu que el conveni entre el Ministeri i SEIASA inclogui només les actuacions per a modernitzar regadius ja existents i en funcionament, les comunitats d'usuaris dels quals estiguin legalment registrats.

Josep Antoni Lopez Blanco, president de la Comunitat de Regants de Llitera Vincamet, ha destacat que aquesta inversió millora les zones regables i obre noves perspectives de creixement per a les finques del Baix Segre i del Baix Cinca. El president ha subratllat que "el reg ens portarà unes produccions més sostenibles en tots els àmbits, econòmic, social i mediambiental que és vital per la continuïtat de l'activitat i manteniment de les explotacions i població de la zona".
Geremi Cami, director de banca d'institucions de CaixaBank a Lleida, s'ha mostrat satisfet de la força i posició de lideratge de la Comunitat de Regants en la transformació del sector, i que CaixaBank sigui el seu partner financer. Cami ha recordat que "des d'AgroBank acompanyem als nostres clients en la innovació, digitalització i sostenibilitat els seus negocis".

Així mateix posem a disposició d'una línia de finançament pels regants per finançar de forma avantatjosa la transformació de les seves finques, amb un producte dissenyat especialment per adaptar-se a les seves necessitats.

La proposta de valor d'AgroBank
AgroBank és la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari. Compta amb més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders del país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.
Tot això és possible gràcies al fet que disposa de la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.
La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.
Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/196521_caixabankfinancaal-regant-lapo-adaenmarxadelaxarxaderegadiudelbaix-egre-2.htm