logo
Imprimir
03-02-2023 | 23:41hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles amplia el Punt Lila amb un nou punt d’atenció mòbil i s’obrirà a nous públics

El nou Punt Lila s’ha creat amb el suport del dissenyador Andreu Carulla i alumnes de l’INS Josep Brugulat i s’estrenarà per Carnestoltes

L’Ajuntament de Banyoles amplia el Punt Lila amb un nou punt d’atenció mòbil i el servei s’utilitzarà, a partir d’ara, en diferents espais i activitats de la ciutat, no només vinculades a l’oci nocturn i al públic juvenil. El nou punt, que s’ha creat amb el suport del dissenyador industrial Andreu Carulla i els alumnes de cicles formatius de l’INS Josep Brugulat, s’estrenarà per Carnestoltes. 

El Punt Lila, que està coordinat pel Punt de Salut Jove de l’Àrea de Joventut, té com a objectiu principal oferir als i les joves un servei de suport, prevenció, orientació i acompanyament durant les nits de les festes populars, per exemple, el Carnestoltes, les Festes d’Agost o la Festa Major de Sant Martirià. A més, es vol oferir una figura educativa de referència i que pugui facilitar suport en casos d’assetjament, fomentar el desenvolupament d’hàbits saludables, reduir els riscos associats al consum d’alcohol i altres substàncies i promoure l’autonomia personal, l’autogestió de la salut i la presa de decisions. 

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat que “el Punt Lila s’ha anat consolidant en les nits d’oci nocturn i amb les visites als centres de secundària i s’ha convertit en una referència per als i les joves perquè molts hi acudeixen, però ara volem consolidar-lo amb un nou punt d’atenció mòbil que ens ha de permetre ampliar el servei, fer-lo créixer i obrir-lo a nous públics i sectors de la societat banyolina”. 

Amb aquest nou objectiu, el consistori ha presentat avui el nou Punt Lila que s’ha treballat conjuntament amb el dissenyador industrial Andreu Carulla i els estudiants dels cicles formatius de grau mig i superior de l’Institut Josep Brugulat. El dissenyador i els alumnes van començar a treballar conjuntament fa tres anys recollint les necessitats dels tècnics de joventut per a l’atenció al Punt Lila, dissenyant i preparant la maqueta i treballant per convertir una caravana en un Punt Lila mòbil. En el procés, que la pandèmia ha allargat en tres anys, hi han participat una vintena d’alumnes dels cicles formatius. 

Ester Busquets ha afegit que “aquest Punt Lila que avui presentem és fruit d’un treball transversal entre diferents àrees del consistori, l’Andreu Carulla i els alumnes que han estat part activa d’un projecte real que acaba quedant a la ciutat i que ens permetrà oferir una atenció més especialitzada i amb més recursos tant per a fer visible el servei com també per oferir una atenció més individualitzada”. El servei s’ampliarà, a més, i a banda d’un tècnic especialitzat en l’atenció de violències masclistes, també s’hi afegirà un tècnic especialitzat en consums per a la prevenció del consum d’alcohol i altres substàncies. 

El director de l’Institut Josep Brugulat, Rafel Juanola, s’ha felicitat pel Punt i ha explicat que “des del centre teníem una inquietud per construir un projecte que enllacés amb la ciutat i que acabés essent una realitat i hem aconseguit passar de la idea, fer-la créixer i que acabi essent una realitat que veureu en diferents espais de la ciutat”. 

El nou Punt Lila s’estrenarà el proper dissabte 11 de febrer coincidint amb la celebració del Carnestoltes. S’instal·larà a la plaça de les Rodes de les deu de la nit a les quatre de la matinada. 

Per al nou Punt Lila, l’Ajuntament de Banyoles ha comptat amb el suport del Dipsalut de la Diputació de Girona i el Rotary Club de Banyoles, que han participat en el finançament.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/196312_banyole-ampliaelpuntlilaambunnoupuntdatenciomobili-obriraanou-public--1.htm