logo
Imprimir
03-02-2023 | 14:30hs
•+ NOTíCIES

Adif inicia una nova fase en el desenvolupament del Corredor Mediterrani de Catalunya

Aquestes actuacions comportaran modificacions al servei de la línia R4 de Rodalies

Adif inicia el pròxim dilluns, 6 de febrer, una nova fase de les obres d’implantació de l’ample estàndard entre Martorell i Sant Vicenç de Calders, en el marc del desenvolupament del Corredor Mediterrani a Catalunya.

Aquests treballs es localitzaran al voltant de l’estació de La Granada i consisteixen en l’adaptació a l’ample mixt de les vies 1 i 2, i el muntatge d’aparells de via d’ample mixt. Així mateix, s’hi duran a terme actuacions en el sistema d’electrificació i instal·lacions de control, comandament i senyalització.

Paral·lelament, a l’estació es prolongarà la longitud de les andanes, se’n renovarà la pavimentació per adaptar-les a persones de mobilitat reduïda, i es construirà un nou pas inferior dotat d’ascensors entre les dues andanes renovades, la qual cosa millorarà l’accessibilitat per als viatgers d’aquesta estació de la comarca de l’Alt Penedès.

Modificacions de servei R4

Aquestes actuacions, que es desenvolupen a l’àmbit de la infraestructura ferroviària, comportaran una restricció de la capacitat operativa. Per minimitzar-ne l’afectació, de forma conjunta amb el titular del servei, Generalitat de Catalunya, s’ha reprogramat el servei de la línia R4 per tal de garantir la mobilitat dels viatgers.

D’aquesta manera,  a partir del 6 de febrer entra en servei aquest reajustament horari que s’ha planificat amb l’objectiu de mantenir l’oferta actual en dies laborables, adaptar la circulació a les obres que s’estan executant per assegurar la fiabilitat del servei prestat en aquesta línia i, a més, incrementar l’oferta amb 23 noves circulacions diàries els caps de setmana i festius.

La nova programació contempla aquest increment en cap de setmana que permet millorar la freqüència de pas a la part central de la línia. En laborable, els ajustos es concentren als extrems de les línies amb increments de temps de viatge que oscil·len entre 1 i 8 minuts. La part central de la línia on es concentra pràcticament el 60% de desplaçaments de l’R4 (Cornellà-Montcada) mantindrà els temps de viatge actuals.

A més, en una primera fase, se circularà en via única al pas per La Granada en els períodes de les 23.30 hores de diumenge 5 de febrer a les 08.00 del 13 de febrer, de les 23.30 hores de divendres 17 de febrer a les 08.00 hores del 20 de febrer, i entre les 23.30 hores de divendres 24 de febrer fins les 08.00 de dilluns 6 de març, els trens amb origen o destinació Vilafranca iniciaran o finalitzaran a Sant Sadurní. Per garantir la mobilitat, els viatgers disposen de trens amb origen o destinació Sant Vicenç de Calders i s’establirà un servei complementari per carretera entre Vilafranca i Sant Sadurní.

Tota la informació sobre aquestes modificacions del servei es comunicarà a través de megafonia a estacions, a l’interior dels trens, així com a les pantalles, teleindicadors webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a l’App Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com en les xarxes socials (@rodalies, @infoadif i @renfe).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/196305_adifiniciaunanovafa-eenelde-envolupamentdelcorredormediterranidecatalunya-1.htm