Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/notix/libreria/libnuevo.php on line 342

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 27

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 37

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 38
La Diputació de Girona destinarà 2,2 milions d'euros aquest 2023 a l'impuls de l'activitat física i l'esport
logo
Imprimir
02-02-2023 | 12:55hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona destinarà 2,2 milions d'euros aquest 2023 a l'impuls de l'activitat física i l'esport

S'acaba d'obrir la convocatòria d'aquests ajuts adreçats a ajuntaments, entitats esportives, consells esportius i centres educatius de les comarques gironines

Contribuir al foment i la promoció de l'activitat fisicoesportiva a les comarques gironines. Amb aquest objectiu, el Servei d'Esports de la Diputació de Girona ha obert la convocatòria de les subvencions per a aquest 2023, amb una dotació global que torna a incrementar-se i arriba fins als 2.225.000 euros.

Aquests ajuts es vehiculen a través de cinc programes específics dirigits a ajuntaments, entitats esportives, consells esportius i centres educatius de la demarcació. Enguany, com a novetat, s'hi incorporen les modalitats de curses d'orientació, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica en el subprograma B2, de suport a l'alta competició.

«Fer activitat física de forma regular ens aporta benestar i ens ajuda a tenir una bona qualitat de vida i prevenir malalties. Nosaltres, des de la Diputació de Girona, treballem i posem el nostre gra de sorra per donar suport als ajuntaments i les entitats de la demarcació, federades i no federades, a tirar endavant projectes i activitats en aquest àmbit, i perquè se'n beneficiï la ciutadania», ha subratllat el diputat d'Esports, Jordi Masquef.

Els detalls dels cinc programes són els següents:

Programa A

Es tracta del paquet d'ajuts més important (1.030.000 euros repartits en quatre subprogrames) a través del qual habitualment se'n beneficien gairebé el 90 % dels ajuntaments de la demarcació. Aquest any, les entitats esportives sense ànim de lucre declarades d'utilitat pública també es poden acollir als subprogrames A3 i A4.
A1. Suport a les activitats promogudes per l'ajuntament en els equipaments i/o espais municipals.
A2. Ajuts als municipis per a l'organització d'esdeveniments esportius.
A3. Subvencions per a millores en equipaments esportius de la demarcació corresponents a la substitució o condicionament de la protecció i l'enllumenat de l'espai esportiu; la coberta dels equipaments esportius, els vestidors, l'accessibilitat o els sistemes antiofegament a les piscines, entre d'altres.
A4. La renovació del paviment esportiu dels equipaments esportius de titularitat pública o de les entitats esportives gironines.

Programa B

La Diputació dona suport a les entitats sense afany de lucre vinculades a l'esport per contribuir a la tasca social que fan al territori de forma desinteressada i en benefici de la ciutadania. Són 765.000 euros repartits en cinc subprogrames:

B1. Suport a les necessitats derivades del desenvolupament de l'activitat esportiva de les entitats esportives gironines.

 

B2. Ajuts per concórrer a l'alta competició les entitats esportives que hi prenen part amb equips en les categories absolutes o sènior de les competicions regulars federades.
 

B3. Suport a l'organització de campionats de Catalunya, d'Espanya i de les competicions internacionals reconegudes per les seves federacions esportives oficials.


B4. Suport a entitats esportives perquè els seus esportistes participin, prèvia classificació, en els campionats d'Espanya, d'Europa o mundials organitzats per les federacions esportives respectives i que se celebrin fora de Catalunya.
B5. Ajuts per a la realització d'actes extraordinaris amb motiu de la celebració dels 25, 50, 75 i 100 anys d'una entitat.

Programa C

Són subvencions per impulsar les activitats de promoció de l'esport dels consells esportius gironins i les que proposi el servei d'Esports de la Diputació de Girona en cadascuna de les comarques. L'import previst és de 220.000 euros.

Programa D

Desglossat en dos subprogrames, que destinaran 155.000 euros a ajuntaments, centres educatius públics o privats concertats i les seves associacions esportives escolats.

D1. Inclou el programa «Neda a l'escola», iniciat per la Diputació de Girona fa gairebé una dècada. La iniciativa està dirigida a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys de les comarques gironines, perquè aprenguin a nedar i, alhora, per reduir el cost que l'activitat té per a les famílies.
D2. Està dirigit a cobrir les necessitats derivades del desenvolupament de l'activitat esportiva extraescolar emmarcada dins el calendari escolar.

Programa F

Es tracta de subvencions per a la promoció de l'activitat física adaptada i l'esport adaptat, amb una dotació global de 55.000 euros.

Les sol·licituds per a aquestes subvencions es poden presentar a partir d'ara i fins a la data que indiqui la convocatòria de cada programa. La major part de les línies, excepte els subprogrames A2, B3 i B4, es tanquen l'1 de març. En aquests tres casos, el termini s'allarga fins al 31 de maig.

 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/196160_ladiputaciodegironade-tinara22milion-deuro-aque-t2023alimpul-delactivitatfi-icaile-port-1.htm