logo
Imprimir
01-02-2023 | 14:50hs
•+ NOTíCIES

‘Escolteu-nos’, un projecte per acostar els joves gironins a la política

La nova iniciativa està impulsada per la Coordinadora d’ONG Solidàries amb la col·laboració de la Diputació de Girona

La Coordinadora d’ONG Solidàries, amb el suport de la Diputació de Girona, ha creat el projecte pilot ‘Escolteu-nos’, una iniciativa que neix amb la voluntat d’incidir en el coneixement i la identificació dels joves gironins amb les institucions democràtiques. En aquest sentit, l’activitat serveix per donar continuïtat a una col·laboració que va néixer l’any passat amb ‘ODS als instituts gironins’, a través de la qual una exposició va resseguir una ruta itinerant per vuit instituts de secundària de la demarcació, un per cada comarca. Aquest projecte, de fet, es manté actiu.

La voluntat d’‘Escolteu-nos’ s’ha fet notar avui al saló de sessions de la corporació provincial, on el president de l’ens, Miquel Noguer, ha rebut un grup de tretze alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Salvador Espriu de Salt. “Els joves sou el futur d’aquest país i és important que conegueu, a fons i des de dins, el funcionament de l’Administració pública”, ha apuntat Noguer, que també ha afegit que “a la Diputació treballem perquè la vida política estigui cada vegada més a prop vostre i perquè us en sentiu partícips”. 

Entre altres, a la visita també hi ha estat present el diputat d’ERC Joan Fàbrega, que ha ressaltat que amb aquest projecte “promovem el ODS 4 (Educació), el 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) i el 17 (Aliances per obtenir els objectius). Volem que els joves aprengueu què fa la Diputació i també volem escoltar el que digueu”. 

Després de la trobada, els alumnes, que estan cursant l’assignatura optativa ‘Ciutadania, política i dret’, han pogut conèixer el funcionament de l’ens supramunicipal, amb trobades específiques amb els representants dels diferents grups polítics i, també, amb el secretari i la interventora. 

Més visites

Aquest projecte inclou dues visites més a la corporació: el 21 de febrer, on es tornaran a reunir amb els grups polítics per, posteriorment, presenciar el desenvolupament del ple ordinari de la Diputació, i el 16 de març, on els mateixos joves protagonitzaran un ple en el qual debatran una moció que hauran treballat prèviament a l’institut. Totes aquestes visites seran enregistrades i se n’editarà un petit reportatge que s’emetrà durant la tercera Jornada dels ODS, que la Diputació organitzarà el pròxim 24 de març a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Aquest any, la temàtica tractarà sobre la joventut i el món local.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/196046_e-colteu-no-unprojecteperaco-tarel-jove-gironin-alapolitica-1.htm