logo
Imprimir
27-01-2023 | 14:29hs
•NOTICIAS 24HS

On esquiar a Catalunya al millor preu?

Comencem el rànquing amb Vallter 2000, una estació d'esquí catalana envoltada de cims que sobrepassen els 2800 metres d'altitud i d'origen glacial

Ja tenim aquí la nova temporada d´esquí, però no com molts l´esperaven, ja que la gran majoria d´estacions estan sota mínims o fins i tot tancades. Tot i això, com és habitual, l'esquí a Catalunya continua atraient entusiastes de la neu de tots els nivells i procedències. Ja sigui per passar uns dies, en família, amics o en un viatge tot sol, hi ha moltes raons per escapar-se a la muntanya i de la neu. No obstant això, aquesta temporada no està posant les coses fàcils als amants de la neu, ja que a l'escassetat de precipitacions li hem de sumar uns preus de forfet i allotjament elevats. Aleshores, quines estacions d'esquí estan obertes per gaudir de la neu a un bon preu?

Per donar resposta, el cercador de lloguers vacacionals Holidu ha decidit fer un estudi per determinar quines estacions d'esquí catalanes estan operatives i ofereixen els preus més econòmics aquesta temporada 2022-23.

1. Vallter 2000, Catalunya

Forfait + Allotjament : 72€/dia.

km esquiables: 12

Comencem el rànquing amb Vallter 2000, una estació d'esquí catalana envoltada de cims que sobrepassen els 2800 metres d'altitud i d'origen glacial, cosa que permet tenir habitualment unes condicions excepcionals per a la pràctica de l'esquí a totes les cotes, malgrat l'escassetat de precipitacions. Els visitants hi poden gaudir de tota mena d'activitats, gràcies als 15 quilòmetres de pistes i els itineraris per a la pràctica d'esquí de muntanya o raquetes de neu, tot envoltat d'increïbles paisatges alpins. A més, els preus tampoc no estan gens malament, 28 € el preu del forfet i una mitjana de 44 € la nit per allotjar-se a les seves proximitats. Preparats per visitar aquest bonic racó del pirineu?

2. Port Ainé, Catalunya

Fotfait + Allotjament: 72,5 €/dia.

km esquiables:27

La segona posició del rànquing ens porta als entorns del Parc Natural de l'Alt Pirineu, sota el mític pic de l'Orri, on trobem l'estació d'esquí de Port Ainé. Un complex que es diferencia per tenir una de les millors neus de tot el Pirineu, fins i tot en temporades com l'actual, on la neu escasseja. Gràcies a una orientació nord en pràcticament totes les pistes, genera un microclima ideal per preservar la neu pols i la pràctica dels esports de neu. En total, uns 27 quilòmetres de pistes i 800 metres de desnivell preparats perquè esquiadors o snowboarders de tots els nivells gaudeixin del seu esport preferit en un entorn paisatgístic inigualable.

3. Boí Taüll, Catalunya

Forfait + Allotjament = 75,50 €/dia.

Km esquiables: 45

Per descobrir l'últim esglaó del podi no ens movem de la província de Lleida, concretament a l'estació de muntanya de Boí i Taüll, la qual ofereix tot allò que es pot necessitar per gaudir dels esports d'hivern. En aquest cas, també la seva orientació nord i la seva localització a les cotes més altes del pirineu l'està ajudant molt aquesta temporada a mantenir unes condicions de neu força òptimes. En total 45 quilòmetres esquiables amb pistes de tots els nivells, itineraris d´esquí de muntanya i fins i tot pistes de trineus. Tot això envoltat d´un paratge únic, a les portes del Parc Nacional d´Aigüestortes i Llacs de Sant Maurici i molt a prop de l´impressionant patrimoni romànic de la Vall de Boí.

4. Port del Comte, Catalunya

Forfait + Allotjament : 78€/dia.

Km esquiables

En plena comarca del Solsonès, el Port del Comte es destaca per ser una estació d’esquí situada en un entorn espectacular, rodejada per un magnífic bosc de pins negres que farà les delícies dels amants de la naturalesa. Les seves instal·lacions són ideals per tota mena d’esquiador, des de pistes amples i amb poc pendent pels debutants, fins a pistes negres d’allò més tècniques. Tot això sent una estació que es caracteritza per no tenir grans acumulacions de gent, per tant, podràs gaudir un dia a la natura amb tranquil·litat. A més a més, el Port del Comte és l’estació d’esquí més pròxima a l'àrea metropolitana de Barcelona, tot un al·licient pels amants de l’esquí que viuen en aquesta zona.

5. Vall de Núria, Catalunya

Forfait + Allotjament = 92,5 €/dia.

Km esquiables: 7,6

La cinquena posició del rànquing ens porta a la zona més Oriental del Pirineu, on al costat del famós sumptuari de la Mare de Déu de Núria trobem una petita però ben conservada estació d'esquí, envoltada de cims que freguen els 3.000 metres. Per arribar-hi cal fer servir un pintoresc tren cremallera que ens pujarà fins a les pistes, creuant un entorn natural i paisatgístic inigualable. Un cop allà, tenim 12,5 quilòmetres de pistes amb un desnivell que supera els 1.000 metres. Pels que vulguin gaudir d'uns dies de neu amb un encant molt especial, no han de dubtar ni un moment de visitar aquest racó del Pirineu Català.

Metodologia

Holidu ha estudiat un total de 10 estacions d'esquí a Catalunya per l'index de preus d'esquí per la temporada 2022/2023.

Els preus dels allotjaments es van extreure de la base de dades de Holidu el novembre de 2022 utilitzant el preu mitjà per persona dels allotjaments a cada zona d'esquí tant en temporada alta com baixa (preu mitjà per persona per al període de 7 dies determinat).

 Els preus dels forfets es recullen a través d'informació als llocs web oficials de les àrees d'esquí. No s'hi inclouen les despeses d'assegurança de viatge o accidents. Si els preus de temporada 2021/2022 no estaven (encara) disponibles, s'han fet servir com a referència els preus 2020/2021.

Sobre Holidu

La missió de Holidu és facilitar per fi la cerca i reserva de lloguers de vacances. El motor de cerca de lloguers de vacances permet als viatgers reservar l'allotjament ideal al preu més baix. L'empresa també ajuda els propietaris de lloguers de vacances a multiplicar les reserves amb menys feina gràcies a la seva solució de programari i serveis sota la marca Bookiply. Els germans Johannes i Michael Siebers van fundar Holidu el 2014. La startup d'alt creixement té la seu a Munic i compta amb oficines locals a les destinacions turístiques més atractives d'Europa.

Xarxes socials:

Instagram www.instagram.com/holidu/

Facebook www.facebook.com/holidu

LinkedIn www.linkedin.com/company/holidu/




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/195566_one-quiaracatalunyaalmillorpreu-2.htm