logo
Imprimir
24-01-2023 | 14:03hs
•LA GARROTXA

El ple de Sant Joan les Fonts aprova per unanimitat la incorporació a la integració tarifària de l'ATM de Girona

La incorporació de la Garrotxa al sistema gironí és el pas previ per a la incorporació al sistema tarifari integrat de tot Catalunya

El ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, celebrat el 19 de gener, va aprovar per unanimitat l'adhesió del municipi com a nou membre del consorci de l'ATM de Girona, que permetrà el desplaçament amb diferents mitjans de transport amb el mateix bitllet i sense cap cost addicional dins la seva àrea geogràfica de validesa. Aquest fet es produeix després que la Generalitat de Catalunya hagi donat llum verda a la integració dels 21 municipis que formen la comarca de la Garrotxa, una reivindicació històrica, que es farà realitat després de l'estiu.

La integració tarifària permet viatjar amb un únic títol que integra tota la xarxa que forma l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Girona (ATM) encara que sigui en transports diferents (bus urbà, bus interurbà o tren), o bé, en operadors diferents (TEISA, Sarfa o Rodalies). Aquest sistema beneficiarà sobretot als usuaris freqüents, ja que a excepció dels bitllets senzills, permetrà reduir fins a un 50% el preu actual. També servirà per tenir títols personalitzats segons l'ús que es faci del transport públic, com la targeta T-10 (deu viatges) o la T-Mes (viatges il·limitats dins el període d'un mes).

L'ATM de Girona inclou 50 municipis de la comarca del Gironès, de part de la Selva i de la del Pla de l'Estany. La taula garrotxina està integrada pel president i el gerent del Consell Comarcal, el conseller de Mobilitat, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Olot i els alcaldes de Beuda, Mieres, les Planes, Sales i la Vall d'en Bas.

La incorporació de la Garrotxa al sistema gironí és el pas previ per a la incorporació al sistema tarifari integrat de tot Catalunya, que es preveu que sigui una realitat en un termini de tres anys.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/195334_elplede-antjoanle-font-aprovaperunanimitatlaincorporacioalaintegraciotarifariadelatmdegirona-1.htm