logo
Imprimir
20-01-2023 | 09:56hs
•LA SELVA

Jordi Bragulat és el Pare Pelegrí de Tossa de Mar

Té 45 anys, està casat i té dos fills i és sotsinspector de la Policia Municipal de Girona

El Pare Pelegrí de Tossa de Mar d'aquest any és Jordi Bragulat. El Pelegrí que avui fa camí fins a Santa Coloma de Farners per complir el Vot del Poble, té 45 anys, està casat i té dos fills i és sotsinspector de la Policia Municipal de Girona.

Com cada 20 de gener, Tossa compleix amb la tradició i el Pare Pelegrí, en representació de la població, fa un pelegrinatge fins a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners com a promesa al sant per haver erradicat la pesta fa segles.

Tot i les baixes temperatures d'aquesta setmana, centenars de fidels acompanyaran Bragulat durant el pelegrinatge. La xifra exacta de devots que fan camí es coneixerà cap al migdia, durant el tradicional recompte.

Una tradició centenària

Segons la llegenda, el Pare Pelegrí és la representació de tot el poble de Tossa de Mar. Quan la pesta va caure sobre la vila, els tossencs van demanar a Sant Sebastià que intercedís per ells, prometent-li que anirien perpètuament en pelegrinatge fins a la seva capella més propera. L'epidèmia va desaparèixer i els vilatans van complir el seu vot, fins que anys després van demanar autorització a l'església per enviar un sol representant fins a Santa Coloma, el Pare Pelegrí.

Com és tradició, el nom del Pare Pelegrí s'ha mantingut en secret fins aquest mateix matí, quan s'ha donat a conèixer en la celebració de la missa del Cantar a l'església de Sant Vicenç. Fins avui, només el coneixien el rector de la parròquia, el síndic i el mateix interessat, que ha de complir tres requisits: ser home, de Tossa i haver-ho demanat al rector, que té una llista de peticions per ordre cronològic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/194966_jordibragulate-elparepelegrideto-ademar-1.htm