logo
Imprimir
18-01-2023 | 17:00hs
•POLíTICA

La CUP denuncia 'la incapacitat' del govern de Santa Coloma de Farners per a presentar el pressupost

Avança que hi votarà en contra si no inclou la reobertura de la piscina i un pla econòmic i financer

L’assemblea local de la CUP Farners denuncia "la incapacitat" de l'equip de govern municipal de Santa Coloma per a presentar el pressupost municipal per al 2023 i portar-lo al ple per debatre'l i aprovar-lo. "L'equip de govern ha depassat el termini de 31 de desembre per a presentar el projecte de pressupost per a l'any vigent. Refusa explicar-ne les causes a la resta dels grups polítics representats al ple i defuig comprometre's en una data per a presentar-lo quan hi ha estat requerit per la regidora de la CUP, Sylvia Barragan, durant la darrera reunió de la Comissió Informativa local, de preparació del ple, celebrada el passat dilluns 12 de desembre", critica la formació.

La formació detalla que l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2023, a les quals es va oposar la CUP i també al·legades per prop de 2.000 veïns, al desembre, "va suposar una crisi del govern de coalició tripartit integrat fins llavors per ERC, JxCat i el grup dels Independents de la Selva, crisi que es va resoldre amb l'expulsió del govern d'aquest darrer grup". "El posterior debat al ple de les ordenances vn fer evident, però que persistien profunds desacords en política fiscal i de despesa entre ERC i JxCat, discrepàncies que en opinió de la CUP són la causa de l'inexcusable retard en la tramesa al ple del projecte de pressupost per a l'any 2023", diu el partit independentista.

La CUP alerta que l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners afronta "una greu crisi financera a causa de la imprevisió i la inacció política de l'alcalde Martí", que no optarà a la reelecció. "Els darrers dos anys l'administració municipal ha exhaurit els gairebé 2 milions d'euros de marge financer de què disposava per atendre despesa ordinària, i afronta costos creixents en els capítols de personal i subministraments d'energia", segons la CUP, que recorda que a aquest increment de despesa s'hi suma la reclamació judicial de prop 6 milions d'euros de l'empresa concessionària de la piscina municipal coberta, Sport Assistance 2000 SL, equipament que està tancat des de l'agost.

Per tot plegat, l'assemblea i grup polític de la CUP "exigeixen a l'alcalde i a l'equip de govern municipal que presentin el pressupost o bé que admetin obertament la seva incapacitat per a acordar-lo". A més, els cupaires ja avancen que votaran en contra dels comptes si no inclouen les partides necessàries per a reobrir l'equipament esportiu i un pla econòmic i financer que garanteixi a la ciutadania la prestació regular de la resta de serveis municipals i les noves inversions.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/194754_lacupdenuncialaincapacitatdelgovernde-antacolomadefarner-perapre-entarelpre-upo-t-1.htm