logo
Imprimir
29-12-2022 | 16:50hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Giovanni Inturrisi, nomenat ambaixador d’Olot

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, li ha fet entrega de la insígnia de la ciutat, després de signar en el Llibre d’Honor d’Olot

Giovanni Inturrisi s'ha convertit aquest dijous 29 de desembre en ambaixador d'Olot. En un acte que ha tingut lloc a la Sala Gussinyé de l'Ajuntament d'Olot, Inturrisi ha acceptat la proposta de l'alcalde, Pep Berga, de ser el 26è ambaixador d'Olot.

Enginyer industrial vinculat al sector de la salut animal des de l'any 2001, Inturrisi es va establir a viure a la ciutat d'Olot fa 19 anys. Des del 2016, ha estat director general de la planta de Zoetis que, de la seva mà, ha portat a terme amb èxit un pla d'inversió iniciat l'any 2016 i que finalitza aquest 2022 després d'assolir un increment de la capacitat de producció de les instal·lacions de la Vall de Bianya.

Des del 10 d'octubre del 2022, Inturrisi assumeix la vicepresidència API / MFA & Nutrition Platform de Zoetis que l'obligarà a deixar la ciutat i instal·lar-se a Irlanda. Obert a nous reptes i desafiaments, Inturrisi ha mantingut sempre un contacte permanent amb les entitats i el territori olotí i garrotxí. En aquest sentit, ha estat membre actiu de diferents organitzacions com, per exemple, Euram Garrotxa, el projecte Campus Garrotxa, Forum Empresarial de la Vall de Bianya o la Comissió Estratègica de la Garrotxa. També ha participat de nombrosos projectes impulsats des de DinamiG amb la voluntat de fer una aposta per la formació, la innovació i l'assessorament personalitzat.

Aquest dijous 29 de desembre, l'alcalde Pep Berga ha fet entrega a Giovanni Inturrisi la insígnia de la ciutat després de signar en el Llibre d'Honor. A més d'agrair-li haver acceptat aquest càrrec, l'alcalde li ha demanat que, mantingui el contacte assidu amb Olot i que, a partir d'aquest moment, continuï oferint les referències i visió que té de la ciutat des de la distància i pugui fer arribar possibles actuacions de la ciutat on resideix per poder incorporar, en un futur, a Olot.

El Consell d'ambaixadors/res de la ciutat d'Olot

Amb aquest nou nomenament, Olot ja disposa d'un total de 26 ambaixadors/es. Ara fa nou anys, el 14 de juny de l'any 2012 mossèn Joan Soler Ribas - missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo - va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció honorífica. Des de llavors, la matemàtica especialista en càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias Vila, la científica investigadora de la Universitat de Brussel·les Adriana Sánchez Danés o Marc Boix Bruguera, metge i fundador de l'ONG Health US Nepal han estat alguns dels olotins i olotines que han rebut aquest reconeixement de la ciutat. La darrera persona en ser proclamada ambaixadora d'Olot ha estat Anna Navarro Descals.

Les persones nomenades ambaixador/es d'Olot han estat:

Joan Soler Ribas
Carles Bosch Cos
Martí Bassols Coma
Egar Illas Arau
Dani Arbós Daró
Pau Figueras Barnera
Marc Güell Cargol
Anna Vila Espuña
Remei Capdevila Werning
M. Carme Mateu Pagès
Joan Lluís Albella Corredera
Elisabet Canalias Vila
Aniol Salvador Soy

Amèlia López Huix

Francesc Artigas Ventolà

Alba Oliveras Ferrer

Irene Solé Canet

Ester Sala Bosch

Xavier Canalias Tercero

Valentí Canal Font

Anna Vilanova Bartrolí

Adriana Sánchez Danés

Marc Boix Bruguera

Xavier de Bolós

Anna Navarro Descals
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/193247_giovanniinturri-inomenatambaixadordolot-1.htm