logo
Imprimir
11-12-2022 | 15:27hs
•SALUT

Tensor Medical, un projecte local per millorar la qualitat de vida dels pacients d’esclerosi múltiple

Aquest spin-off, que es troba en fase de proves a sis hospitals de referència, és fruit del treball dels emprenedors Roger Bramon i Sergi Valverde

Un spin-off de l’Institut de Recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona i de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, Tensor Medical, ha nascut amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi múltiple.  En concret, la iniciativa vol transformar el procediment clínic que es porta a terme per avaluar l’eficàcia dels tractaments subministrats als pacients amb aquesta malaltia, un procés que s’efectua mitjançant la intel·ligència artificial. 

Així, i mitjançant un software, Tensor Medical dona un cop de mà als professionals a l’hora de detectar de forma més precisa les lesions i, per tant, permet disminuir el marge d’error durant el procés de monitoratge de la malaltia. En concret, aquest spin-off ha estat impulsat per dos emprenedors banyolins, Roger Bramon i Sergi Valverde, dos doctors en intel·ligència artificial i imatge mèdica per la Universitat de Girona que estan acompanyats en aquest projecte per quatre professionals més: entre els quals, el doctor i cap de Neuroradiologia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, Àlex Rovira. 

Per trobar els orígens d’aquest projecte cal recular fins al juliol de 2020, el punt de partida d’un recorregut que actualment ja es troba en fase de proves a diversos hospitals, entre els quals el Josep Trueta de Girona, però també el Ramón y Cajal de Madrid o el VU University Medical Center d’Amsterdam. 

Tal com assenyalen els emprenedors, l’aplicació de Tensor Medical pot millorar fins a un 87% la capacitat dels metges per detectar casos en els quals el tractament actual no està funcionant. Això, segons apunten, implica menys recaigudes i que els pacients tinguin una qualitat de vida “raonable i, alhora, un descens dels costos sanitaris”. En aquests moments, Tensor Medical es troba en procés per poder certificar el seu software com a dispositiu mèdic a Europa i als Estats Units, una fita que es preveu que es pugui assolir l’estiu de l’any vinent. 

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/191769_ten-ormedicalunprojectelocalpermillorarlaqualitatdevidadel-pacient-de-clero-imultiple-1.htm