logo
Imprimir
25-11-2022 | 15:36hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva commemora el 25-N

L’ens s’ha sumat al Dia per a l’eliminació de la violència envers les dones amb una jornada que ha comptat amb diverses propostes

El Consell Comarcal de la Selva ha commemorat avui el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25-N), a través d’una jornada que ha comptat amb l’obertura inaugural de la consellera d’Igualtat de l’ens comarcal, Anna Belén López. Seguidament, s’ha celebrat una ponència, ‘El matrimoni forçat. Una forma de violència de gènere que cal erradicar’, a càrrec de l’educadora social Núria Garcia; la integradora social Ruth Rosique i la tècnica Aya Sima, totes membres de l’Associació Valentes i Acompanyades. Després, ha tingut lloc una pausa-cafè, i a continuació la jornada ha avançat amb una taula de testimonis moderada per la coordinadora i psicòloga del SIAD de la Selva, Ester Mas. Finalment, al voltant de la una del migdia ha tingut lloc la cloenda de la jornada.

“La valoració de la jornada és molt positiva: serveix per conscienciar, per fer molta pedagogia. Avui ens hem reunit amb un munt de professionals i entitats, i tots coincidim en donar continuïtat a aquest esforç que s’està fent els últims anys per erradicar la violència envers les dones des de l’àmbit professional”, assenyala el cap del Departament d’Atenció a les Persones del Consell, Joan Busquets, que també s’ha referit a un dels actes centrals, la ponència de les integrants de l’Associació Valentes i Acompanyades: “És una associació que fa una feina extraordinària. Ens han explicat la situació del matrimoni forçat, que és una forma de violència de gènere que a vegades desconeixem completament, però és una realitat que tenim aquí”. 

Finalment, Busquets també ha ressaltat la importància de posar veu i cara a la realitat: “Els testimonis, com sempre, són culpidors. A vegades són necessaris per fer-nos veure d’una manera molt directa la realitat de les dones maltractades en les seves diverses formes: maltractament psicològic, físic… És aleshores quan veiem les conseqüències que poden arribar a tenir. En els professionals, aquests testimonis ens ajuden a aprendre, i donen molt de sentit a la nostra feina”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/190760_elcon-ellcomarcaldela-elvacommemorael25-n-1.htm