logo
Imprimir
22-11-2022 | 14:06hs
•BAIX EMPORDà

Albert López Tauler, premi de Recerca Local Jordi Comas de Platja d'Aro

L'Ajuntament ha anunciat una nova modalitat per al Millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre el municipi

El projecte d'investigació "El naixement de Platja d'Aro. El mar s'empassa al castell", presentada per l'historiador i geògraf Albert López i Tauler, s'ha endut l'onzè premi Jordi de Recerca Local Jordi Comas 2022, que concedeix anualment l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró. Impulsat amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas Matamala i el suport de la Diputació, el guardó està dotat amb 4.500 euros i també inclou la publicació de l'estudi en format de llibre un cop desenvolupat completament. Porta el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l'empresari de l'hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l'administració pública.

La nova proposta pren el relleu a "Casinos i societats d'ajuda al vell Platja d'Aro", del Centre l'Avenir Fanalenc, el guanyador de l'any passat. L'estudi guardonat se centrarà en la transformació del municipi entre els anys 20 i 70 del segle passat, i en com va evolucionar el projecte inicial d'aquella ciutat-jardí arran de mar davant la pressió urbanística, social i econòmica del boom turístic en el marc global del desarrollismo franquista. Així mateix, el treball també abordarà com tot plegat va desembocar en un canvi de capitalitat del municipi l'any 1962, quan va passar de Castell d'Aro a Platja d'Aro.

El jurat l'han format el regidor de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament, Josep Amat; el director de la Fundació Jordi Comas, Martí Sabrià; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart i l'editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles.

Premi per a estudiants de Batxillerat

Durant l'acte de proclamació, divendres passat, el consistori també va anunciar la creació en la pròxima edició d'una nova modalitat per al Millor de Treball de Recerca de Batxillerat dedicat a un tema vinculat al municipi, i obert a qualsevol estudiant de Catalunya. La dotació són 500 euros en material tecnològic i la publicació amb facsímil.

A més, també es va presentar el volum guanyador de l'edició de 2019, Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell i Platja d'Aro, d'Alfons Tauler i Cama. Com els set anteriors publicats, es pot adquirir a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l'Oficina de Turisme i a l'OAC de Castell d'Aro per 5 euros.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/190417_albertlopeztaulerpremiderecercalocaljordicoma-deplatjadaro-1.htm