logo
Imprimir
15-11-2022 | 09:40hs
•LA SELVA

Tossa inicia de nou els tràmits per anular el conveni per a la construcció del port

Un jutge diu que la tramitació no es va fer correctament i s’ha de repetir, tot i que en primera instància es va donar la raó a l’Ajuntament

 L’Ajuntament de Tossa ha d’iniciar de nou tots els tràmits per deixar sense efecte el conveni signat el 14 de març de 2012 entre l’exgovern local i les entitats STAR ASSETS i FEANDA 2 que tenia com a objectiu assolir la construcció d’un port esportiu a la població si els vilatans ho aprovaven per consulta popular.

Cal recordar que el passat 19 de setembre de 2019, i  seguint el criteri de la majoria de representació del ple, amb 9 vots a favor i 4 abstencions, es va deixar sense efecte el conveni del port. Això va provocar que les dues entitats portessin a l’ajuntament als jutjats al·legant que no se’ls va donar audiència durant el tràmit i que, en conseqüència, l’acord de ple havia de ser nul per motius d’indefensió. Però el Jutjat Contenciós Administratiu 3 de Girona no ho va apreciar, va desestimar el recurs i va donar la raó a l’ajuntament. Les empreses van presentar recurs d'apel·lació i, ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sí que aprecia la indefensió no només per la manca del tràmit d'audiència sinó també per la falta de documentació que justificava els motius en els quals es fonamentava l'acord de ple. Per aquest motiu, el TSJC estima parcialment el recurs contenciós administratiu, anul·lant l'acord i retrotraient les actuacions al tràmit d'audiència als interessats.

L’alcalde Ramon Gascons deixa clar que “no s'entra a valorar res més. No es valora la legalitat del conveni ni l'actuació de l'administració. Cal començar de zero administrativament. Per sort, ara tenim més eines, com  el nou pla director urbanístic costaner, per argumentar que el que proposa aquest conveni va en contra de tots els criteris actuals de preservació del nostre entorn. Sabem molt bé què val el paisatge de Tossa i que és el seu actiu més valuós, que el fa diferent de qualsevol altra població. Cal fer tot el possible per anular definitivament aquesta amenaça que planeja sobre el paisatge de Tossa. Si més no, hi esmerçarem tots els esforços”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/189817_to-ainiciadenouel-tramit-peranularelconveniperalacon-trucciodelport-1.htm