Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/notix/libreria/libnuevo.php on line 342

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 27

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 37

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 38
Platja d'Aro acull les Jornades de Sensibilització Sobre Turisme Accessible
logo
Imprimir
11-11-2022 | 11:48hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro acull les Jornades de Sensibilització Sobre Turisme Accessible

Estrena de l’aplicació que localitza l’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

Afavorir el turisme per a tothom és una de les noves apostes de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, i en aquest marc de treball impulsa la segona edició de Murmuracions, les Jornades de Sensibilització Sobre Turisme Accessible, enguany del 14 al 16 de novembre (9.30-14 h) a la Sala d'Actes de la Casa de la Vila i centrades en el Trastorn de l'Espectre Autista. Inscripció gratuïta amb aforament limitat, i amb possibilitat de servei de traducció en llengua de signes catalana amb reserva prèvia ([email protected]). Una iniciativa del consistori amb la participació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Càtedra Autisme de la Universitat de Girona, l'Associació Viu Autisme i ARASAAC-Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa de Aragón.

En la primera jornada, dilluns 14 de novembre, després de l'obertura de la regidora de Turisme del consistori, Jenny Xufré; els continguts se centraran en la temàtica Què és el Trastorn de l'Espectre Autista? primer amb la conferència de Mario Montero, director de la Càtedra Autisme de la Universitat de Girona (9.45-11 h) i la presentació de l'Associació Viu Autisme a càrrec de la seva presidenta, Aida Garcia i d'Ariadna Montoya, pedagoga (12.30-13 h). També hi haurà les intervencions de Montse Nualart, tècnica de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà (13-13.30 h); i d'Isabel Godoy, responsable de Turisme Inclusiu-Sènior del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la participació de Carola Madrid i Montse Valero de l'agència de viatges inclusiva VIVE4ALL i del blogger Albert Cogul (13-13.30 h).

La segona sessió, dimarts 15 de novembre, porta per títol Accessibilitat per a persones amb TEA. Pictogrames i tecnologia, amb diverses intervencions moderades per Mario Montero, director de la Càtedra Autisme de la Universitat de Girona. La primera, de David Romero, assessor d'ARASAAC-Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa de Aragón (9.45-11.30 h); tot seguit d'Alba Alier, mestra d'educació especial, logopeda i assessora en tecnologia de suport de l'empresa QINERA (12-13 h); i de Juan Ignacio Cicare, terapeuta ocupacional especialitzat en TEA (13-14 h)

La tercera jornada, dimecres 16 de novembre, s'anomena Tinc TEA. Soc autista. Experiències reals, que comptarà també amb diverses intervencions dinamitzades per David Encinas, psicòleg de l'Associació Viu Autisme. La primera, la presentació de les línies de treball de l'Àrea Municipal d'Atenció a les Persones, a càrrec dels tècnics de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró: Irene Ros, de la Unitat Infància, i de Gerard Llandrich, de la Unitat de Joventut (9.30-10.30 h). La segona, xerrada-col·loqui amb Sara Codina, blogger de Mujer y Autista i d'Irene Farrero, coach personal, escriptora i dinamitzadora d'un grup de noies i dones amb autisme a la Fundació Estany de Banyoles (10.30-11.30 h). Darrerament, abans de la cloenda, conclusions i valoració de les Jornades, encara hi haurà una xerrada-col·loqui entre les famílies de persones amb TEA de l'Associació Viu Autisme per compartir i exposar les experiències en primera persona (12-13.30 h).

Com a activitats complementàries de les jornades hi ha programades diverses propostes. Dissabte 19 de novembre (11 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d'Aro una sessió especial de L'Hora de Conte amb Quin gust té la lluna?, una adaptació a través de signes i pictogrames del conte A què fa gust la lluna? de Michael Grejniec, a càrrec de Roser Puig, membre de l'associació Viu Autisme. Dilluns 28 i dimecres 30 de novembre el Curs de formació en web accessible per a entitats i empresaris del municipi organitzat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, dins el marc del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà (inscripció gratuïta). Darrerament, divendres 2 de desembre, jornada de formació i divulgació de l'aplicació gratuïta (per a iOS i Android) i lloc web Park4dis que localitza, ubica i guia als usuaris amb Targeta Europea d'Estacionament fins a les places d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda disponibles al municipi; una solució tecnològica creada amb el suport de la Fundació ONCE i ACCIÓ.

També properament s'iniciarà una nova fase d'instal·lació a equipaments públics i a serveis i comerços diversos de plaques amb pictogrames que ajuden a adaptar l'entorn ciutadà i incrementar l'autonomia de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA), que sovint no han desenvolupat el llenguatge oral i es comuniquen a través de sistemes alternatius com les imatge. Una iniciativa pionera a Catalunya iniciada ara tres anys de la mà de l'Associació Viu Autisme amb el finançament de CaixaBank i l'Ajuntament i la col·laboració de l'Associació d'Empresaris ADEM, que vetlla perquè aquesta senyalització s'estengui més enllà dels equipaments públics.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/189600_platjadaroacullle-jornade-de-en-ibilitzacio-obreturi-meacce-ible-1.htm