logo
Imprimir
28-10-2022 | 21:22hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Lliurament a Olot de la 9a edició del Premis '100% Emprenedors'

Els premis, que s’han lliurat aquest divendres a la Sala Torín, ha estat l’acte de cloenda del Garrotxa Emprèn, amb vuit activitats a l’entorn de l’emprenedoria

Aquest divendres 28 d’octubre, la Sala El Torín ha acollit l’acte d’entrega de la 9ª edició dels Premis 100% Emprenedors, organitzats per l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris de la Garrotxa i l’Associació d’Empresaris Euram Garrotxa amb el suport del setmanari La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot , amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, la Diputació de Girona i l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial. Els guardons volen reconèixer l’esperit emprenedor de la comarca i posar en valor les noves iniciatives empresarials que neixen i fan d’eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

Jonhatan Sielva, ha estat el primer guardonat. L’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa li han concedit el Premi Jove Empresari a Jonhatan Sielva pel seu projecte Voltaic energia solar, un petit projecte que va néixer en plena pandèmia i que ja ha aconseguit convertir-se en tota una empresa amb més de 20 treballadors situant-se com un referent a la comarca en l’àmbit d’energia fotovoltaica i estalvi de consum.

El projecte guanyador del 1r Premi dels Premis 100% Emprenedors és Artiga Coop, el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa; un projecte col·laboratiu que neix de la preocupació i voluntat d’oferir propostes davant la volatilitat, la incertesa, la complexitat i l’ambigüitat del model actual de consum. Ubicada a la Plaça del Carme d’Olot, contribueix a la dinamització del nucli antic organitzant diferents activitats, a més de la venda de productes. Aquesta venda va dirigida tant a les persones sòcies com a la resta de la ciutadania.

El 2n Premi s’ha lliurat a L’hort de les Mulleres, liderat per Aleix Canalias Picart el qual, amb l’excedent de la seva producció d’horta que no es pot vendre, elabora conserves, salses, confitats i melmelades. Un producte de qualitat i de quilòmetre zero que evita el malbaratament alimentari.

Donada l’alta qualitat dels projectes presentats, el Jurat ha decidit també donar un Accèssit al projecte Fungi Girona-Boscum, liderat per Francesc Asperò. Es tracta d’una iniciativa que gira al voltant del bolet i que té diferents línies de negoci: la venta del bolet de soca, extractes medicinals de bolet i la divulgació de les propietats i el cultiu del bolet de soca.

Enguany, 9 han estat els projectes candidats, tots ells ben diversos i de molta qualitat els quals barregen artesania, horta, serveis a les persones i habitatges sostenibles, entre d’altres. Unes bones propostes empresarials vinculades a la sostenibilitat, producte de proximitat, la salut, el medi ambient, la creativitat i coneixement que continuen demostrant que la Garrotxa és una comarca emprenedora amb molta visió de futur.

L’acte de lliurament d’aquest vespre ha comptat amb la participació de l’escultora olotina, Rosa Serra, que ha començat l’acte parlant-nos de la seva experiència emprenedora en el món de l’art. L’escultora també ha compartit experiències i ha donat alguns consells per mantenir l’actitud emprenedora. A part, l’artista olotina Agnès Algueró ha estat l’encarregada d’amenitzar la vetllada amb la seva actuació musical en format duet.

La 9a edició dels Premis 100% Emprenedors suposen el punt i final del Garrotxa Emprèn, que ha aplegat diferents activitats com networking, formacions, xerrada al Campus Garrotxa i un taller d’innovació amb joves dels centres educatius locals, un dels actes que ha assolit més participació i impacte.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/188529_lliuramentaolotdela9aediciodelpremi-100emprenedor--1.htm