logo
Imprimir
20-10-2022 | 16:10hs
•ALT EMPORDà

Castelló manté l'aposta per no augmentar la pressió fiscal de cara al 2023

Es bonificarà l'impost de vehicles per aquells que tinguin distintiu de zero emissions

Castelló d'Empúries ha anunciat una proposta per modificar les ordenances fiscals pel 2023 que a més d'intentar no augmentar la pressió fiscal, congelada des del 2014, i bonificar impostos com el de vehicles per aquells que tinguin el distintiu zero emissions o fer gratuïts els certificats de convivència i empadronament. Aquestes mesures es porten a aprovació al ple d'aquest dijous.

La proposta de modificació de les ordenances fiscals, taxes i preus públics té per objectiu, diu el consistori, "no augmentar, en general, la pressió fiscal als habitants del municipi, que globalment està congelada des de l'exercici 2014".

És per això que també s'opta per mantenir la possibilitat de sol·licitar fraccionaments i ajornaments, sense interessos de demora, fins a un màxim de vuit mensualitats dins el mateix exercici fiscal, respecte als rebuts d'impostos i taxes de cobrament periòdic, sense la presentació de garanties en aquests fraccionaments, si el deute és inferior a 30.000 euros.

També es mantenen els beneficis fiscals vigents per afavorir els col·lectius més perjudicats per la crisi econòmica o amb situacions complexes.
 
Així, es podran pagar en metàl·lic fins a un màxim de 50 euros les sancions relacionades amb l'ordenança de circulació i seguretat viària.

Pel que fa a l'impost de vehicles, es concedirà una bonificació del 75% de la quota pels que tinguin el distintiu ambiental zero emissions, classificats com a Vehicles elèctrics de bateria (BEV), Vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV), Vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) o Vehicles d'hidrogen (HICEV). També es bonificarà el 50% de la quota tributària per als turismes que funcionin amb gas natural comprimit (GNC) o liquat (GNL), gasos liquats del petroli (GLP), biogàs o bioetanol.

També s'estableix que el certificat d'empadronament i de convivència sigui gratuït. En la tramitació dels habitatges d'ús turístic, la bonificació serà del 64%, mentre que fins ara era del 88%, i, com que es considera que la situació derivada de la pandèmia ha acabat, es restableix la tarifa del mercat de nit d'Empuriabrava de 109 euros el metre lineal per temporada.

Així mateix, hi haurà nous supòsits de bonificació per ús dels camps de futbol i s'introdueixen tarifes pel concepte visita teatralitzada en els museus municipals i nous productes de venda a la botiga del museu i oficines de turisme.

Pel que fa a l'Escola de Música, s'estableixen tarifes per al lloguer de piano i s'afegeixen les persones jubilades en el descompte de tarifes del centre amb un 20% per a les persones empadronades i un 10% per a les persones no empadronades.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/187799_ca-tellomantelapo-tapernoaugmentarlapre-iofi-caldecaraal2023-1.htm