logo
Imprimir
07-10-2022 | 20:34hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro reviu l'època daurada de les discoteques amb una Maddox Experience

Es farà del 7 al 9 d'octubre al Centre Cultural Il Faro-Spazio d'Atre e Cultura Italiana de Platja d'Aro

Aquest cap de setmana el Centre Cultural Il Faro-Spazio d'Arte e Cultura Italiana de Platja d'Aro acull una exposició temporal dedicada a l'antiga discoteca Maddox de Platja d'Aro i el que s'anomena Maddox Experience, perquè un cop finalitzi la mostra física, la mateixa serà la primera discoteca projectada al Metavers.
 
L'espai recupera l'estètica, la il·luminació i la música del mític local i una selecció d'imatges fotogràfiques dels anys d'or de la nit platjarenca, escollides entre 4.000 imatges dels fons de Colita, de Pablito o de Sebastià Martí Calvo. Aquestes fotos recullen moments històrics o quotidians del local, i donen testimoni de les festes, espectacles, concursos i personatges com ara Dalí, Pla o Julio Iglesias que hi van fer estada.
 
També s'hi poden trobar objectes diversos, les vinyetes sobre el local de Muntañola o Cesc o un record de pel·lícula Palabras de amor, d'Antoni Ribas, gravada en part al local l'any 1968. També s'hi pot veure la relació del local amb Bocaccio Barcelona i amb la seva discoteca germana, la italiana Piper 2000, projectada pel mateix arquitecte, Vicente Carmenati.
 
Aquest dissabte al migdia, a més, Il Faro també acull taula rodona El Metavers: recuperar el passat per projectar-nos al futur, amb la participació d'Ángel Pérez, antic disc-joquei de Maddox; Daniel Regàs, fill del promotor de la discoteca Oriol Regàs; Albert Anta del Centre de Blockchain de Catalunya; Pol Esteve, arquitecte i investigador de la University College London; Mey Glez vídeo-dissenyador. L'acte estarà moderat per Emanuela Carmenti, presidenta d'Honor de la Cambra de Comerç Italiana CCIB.
 
L'exposició és un preludi de la projectada a Barcelona per a l'any que ve i l'edició d'un llibre commemoratiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/186708_platjadaroreviulepocadauradadele-di-coteque-ambunamaddoxexperience-1.htm